Jagär så glad!

På riktigt, jag har världens bästa svägerska, det är sant! Vi pratade i telefon härom dagen och hon hade innan hintat på Snapchat att hon har en rolig grej att berätta. Kul tänkte jag, roliga grejer är ju alltid kul att höra men jag reflekterade inte mer över vad det kan ha varit. När vi då väl talades vid i telefon berättade hon att hon inte kunde hålla sig ända till min födelsedag (19e maj) till att berätta det roliga utan hon ville säga det nu!

image

Hon har alltså bokat hotell och köpt biljetter till mig och henne för att gå och se Live-podden som Bingo Rimér och Katrin Zytomierska har i slutet på maj och det är min födelsedagspresent från henne. Alltså jag är SÅ himla glad! Jag blev såpass glad att jag började gråta lite i telefonen, haha känslofull eller vad. Jag har sedan kort tid tillbaka börjat lyssna på podden och har fallit pladask för den direkt, så sjukt bra. Ni kan ju förstå hur glad jag blev då för att 1: vi två ska ses i stan och umgås och ha supertrevligt, 2: bo på hotell och båda får given sovmorgon, 3: vi ska se live-podden! Vilken fantastisk present, jag längtar så mycket tills 29e maj.

image

Världens bästa svägerska! <3

/Frida
1 kommentar »

Att lämna ifrån henne

Jag har gjort en liten utvärdering för mig själv hur det varit dessa tre dagar ifrån min lilla tjej och bara träffat henne på kvällen när jag kommit hem. Jag kan börja med att säga såhär, det har varit enormt nyttigt för både mig och Sophia att vi fått möjlighet att vara på varsitt håll under dessa tre dagar och sedan fått ses igen vid middagstid. Hon har fått vara själv med tre olika personer som annars inte brukar vara just det, själv med henne, och jag har fått testa på att lämna hemmet utan henne.

När jag bokade in mig på den här utbildningen för drygt tre månader sedan fick jag smått panik inombords att jag skulle bli "tvingad" att vara ifrån henne tre hela dagar. Inte kunde jag ta med henne på utbildningen så jag skulle ju bli så illa "tvungen" att lämna henne i någon annans händer. Blotta tanken gjorde mig smått livrädd! Från att ha i flera månader ammat henne dygnet runt och aldrig kunnat lämna hennes sida mer än två timmar, för att hon inte tog flaska från början, blev jag så van att alltid vara med henne. Ju längre tiden gick desto mer fäste jag mig vid tanken att vi sitter ihop hon och jag, vi måste ju vara precis hela tiden. Allt annat kändes jättejobbigt för mig, allt annat var uteslutet!

Bara när någon sa att det skulle bli så kul att få passa henne när hon inte ammade (alltså när jag slutat amma henne) kände jag smått panik inombords. Det är ju hon och jag som ska vara hela tiden, ingen annan ska väl ha mitt barn utan att jag är med? Såhär kände jag fram tills för kanske en-två månader sedan. Ett kontrollbehov utan dess like. Kanske beror det på att amningen vart så jobbig och hon var tvungen att snutta varannan timma, kanske var det för att jag var en nervös förstagångsförälder, jag vet inte riktigt. Kanske jag skulle tänkt annorlunda om jag hade haft möjlighet att "lämna ifrån henne" när hon var mindre och vi kunde öva tidigare på att vara ifrån varandra, men helt ärligt vet jag verkligen inte.

Något jag däremot vet med all säkerhet är att vi båda lärt oss enormt mycket utav dessa tre dagar. Sophia har lärt sig att det är ok att andra är med henne om dagarna, att jag kommer tillbaka igen och hon inte är övergiven. Hon har skött sig galant dessa tre dagar och haft kul med andra, kunnat somna i andras sällskap och kunnat bli matad utav andra - utan några problem. Största lärdomen har nog jag gjort, jag har lärt mig att det är ok att släppa lite på tyglarna. Att det är ok att vara ifrån mitt barn och att jag kan göra saker på egen hand. Jag menar förr eller senare ska jag ju göra saker på egen hand. Jag känner efter dessa tre dagar ett lugn inom mig som mamma, ett lugn jag definitivt behövde och som var så nyttigt att få till mig. Från och med nu ska jag inte få ångest över att lämna ifrån henne en liten stund, och det var inte en dag försent att lära mig det.

Hur har ni andra mammor reagerat över att vara ifrån era barn?

image

/Frida
0 kommentarer »

En morgon som det brukar vara

God morgon på er! Denna morgon är allt som vanligt, Sophia och jag myser och har inte bråttom iväg till något, det är hon och jag och inga måsten (bortsett från tvätthögen som svämmar över, men det tar jag sen). Tre morgnar i rad har jag åkt iväg och inte haft min vanliga rutin med min lilla tjej, men inte idag inte, idag kör vi på i vanlig ordning och väldigt skönt är det.

De senaste morgnarna har Sophia börjat vakna drygt en timma tidigare än vanligt. Hon har alltså småstartat en ny rutin där hon tycker att vi ska gå upp 05-ish, vilket jag kan tycka är väldigt mycket för tidigt. Vad hände med att sova till 07 i alla fall? TUR att jag är morgonpigg, och TUR att det finns kaffe att dricka tills när "morgon-piggheten" går över innan lunch och man dippar i energi. Vi verkar helt klart fått en unge som inte gillar sovmorgnar. Hur har ni det där hemma, uppe med tuppen eller sjusovare till pluttar?

image

 Strumpor i munnen är ju gott, eller..?

/Frida
4 kommentarer »

Proppfullt där uppe

Då var tredje och sista utbildningsdagen klar och genomförd. Det har varit en riktigt bra utbildning men väldigt tuff och intensiv, så fort tentan är gjord och godkänd kan jag pusta ut känner jag. Att bero på tentan, det finns sjuhelsike mycket att plugga inför just den och huvudet är knökfullt med massor med ny info. Så all ledig tid ska gå åt till att sortera detta så jag får någon säker klarhet tills skrivningen ska göras.

Just nu sitter jag på bussen och hoppas att det går betydligt smidigare att åka hem kommunalt idag till skillnad från igår när bussarna var knökfulla och knappt dök upp.

image

/Frida
2 kommentarer »

Ut med maten!

Sedan någon vecka tillbaka har Sophia börjat göra något märkligt vid lunch och middag, nämligen att ge kväljningar under tiden hon äter. Det är väl inte märkligt i sig men hon har inte gjort såhär tidigare. Det är lite som att hon inte sväljer maten utan låter den ligga kvar i munnen, tittar runt på annat och har inte "tid" att svälja maten, precis allt annat är roligare. Så när hon då öppnar munnen för en ny sked med mat blir det ju självfallet alldeles för mycket mat för henne på en gång och hon ger ifrån sig ett kväljande ljud och maten åker ut.

image

Däremot gör hon inte så på all mat jag ger, utan bara vissa sorter, bland annat en som tidigare varit en favorit. Jag undrar det om hon tröttnat på den nu kanske? Jag tror även att hon kanske vill börja äta maten mer på egen hand, att få sitta och plocka själv istället för att vi ger henne på sked på ett löpande band typ.

Har era barn gjort såhär?

/Frida
0 kommentarer »

Dags för dag tre- sista dagen!

God morgon fina läsare! Just nu står jag och väntar på bussen som ska ta mig in till stan för kursens sista dag. Sophia ska vara med sin morfar idag, vilket är premiär för honom att ha henne så länge. Det ska nog gå så bra så, han fick en kort genomgång på hennes "standard-dag" och även en lista på allt jag sagt.

Morgonpigg som jag är har jag kommit in i något "speed-mode" trots ganska lite sömn och två väldigt intensiva dagar och känner mig pigg och glad. Det här kommer definitivt ändra sig inom kort (läs pang in i väggen) så en (fem) kaffe när jag kommer fram till stan kommer vara på sin plats.

image

Senaste avsnittet utav Tvillingpodden i lurarna - bästa tvillingarna! <3

/Frida
0 kommentarer »

Som hon står!

Hej på er! Då har denna dag lidit mot sitt slut, ja när det gäller studier i alla fall. Om gårdagen var intensiv och mycket att ta in så var denna dag sju resor värre- jösses vad vi har räknat på mängder av tal och fått in förbaskat mycket information som bara att att förvara någonstans där uppe i huvudet. Pjuuh jag blir matt bara jag tänker på det!

Men, det är ett väldigt intressant ämne (placeringar av struktprodukter, förvaltning och massor med annat som aktier och sånt har att göra med) så jag tycker dagen varit tipp topp. Kursledaren är pedagogisk och duktig på att tala så man somnar inte utav uttråkhet, vilket underlättar enormt.

Sanna har skickat bilder under dagen och uppdaterat mig hur det har gått där hemma och en utav bilderna jag fick var denna: image

Herregud så duktig liten tjej vi har som kan stå alldeles själv utan något stöd. Mammahjärtat svämmar över!

/Frida
0 kommentarer »

En grej för öron

Det råder inga tvivel för vår del att se på Sophia när hon är trött. Hennes avslöjande ligger inte bara i gnuggande utav ögon, utan även med att hon pillar på sina öron, precis som hennes pappa gör. Pillar hon på ett öra är hon halvtrött, och behöver bara gosa lite så somnar hon snart. Pillar hon på båda öronen är hon supertrött och behöver inte mycket för att slockna på studs.

image

Det är så gulligt att hon har en liten egenhet som man lätt kan tyda och se på henne vad hon vill, även om hon har norpat den från sin pappa.

/Frida
0 kommentarer »

Dags för dag två!

God morgon på er! Just nu sitter jag på bussen än en gång in till stan och in till utbildningen som hålls där. Runt lunch idag har halva utbildningen avverkats och efter imorgon är den genomförd men inte klar, en liten (läs enorm) tenta inom någon vecka ska göras också. Först efter det, efter en godkänd tenta, kan jag lägga denna kurs bakom mig och komma ihåg allt nyttigt och viktigt som kursen haft att erbjuda. image image

Såhär gullig var Sophia precis innan jag lämnade henne hos sin moster Sanna som agerar dagens barnvakt. Hon, Sanna alltså, ska få en premiärdag med Sophia på egen hand och jag är helt övertygad om att det kommer att gå så bra. Lite uppdatering i form av mms och sms om hur kul de har så kommer jag vara en lugn och glad mamma i skolbänken.  Vad gör ni en dag som denna?

/Frida
0 kommentarer »

Bockar av dag ett av tre!

image


Första dagen utav utbildningen är nu avslutad, och den har varit väldigt lärorik och bra. Såpass lärorik att det känns som jag har äppelmos uppe i huvudet, helt slut är jag med andra ord. Pennan har gått varm mot pappret och mycket har gått in i huvudet (säkert en hel del ut också) och nu är blocket stängt för idag. Att ta sig hem under rusningstrafiken är inte det roligaste när man bor i Stockholms län (läs varenda kotte som existerar är ute och flänger) men snart snart sitter jag på bussen som tar mig hela vägen hem.


Nu nu ska det bli så mysigt att få komma hem till min lilla plutt så jag kan pussa loss på henne. Ja hennes pappa har jag längtat efter också, men vi är ju vana att inte ses hela dagarna, så ja ni förstår, hehe.


/Frida

0 kommentarer »

Nytt till Sophia!

Jag har ju helt glömt att visa er det senaste som kommit in i Sophias garderob. Den här alldeles underbart söta vårjackan från Lindex som jag spanat på länge men inte kommit till skott och faktiskt köpt den. Men nu så, nu finns den här hemma och ska användas flitigt. Jag var helt övertygad om att den skulle varit slut då jag hört att den varit väldigt populär och varit svår att få tag i, så ni kan ju förstå min förvåning och lycka när EN storlek 74 hängde där i butiken. Ibland ska man ha tur allt!

image  imageimage

Sen fick hon även den här alldeles bedårande tunna mössan från samma butik. Den gick ju inte att motstå, givetvis.

image

/Frida
1 kommentar »

Det känns så konstigt...

image

Här sitter jag, på bussen in till stan, utan Sophia och utan en barnvagn. Det är bara jag och en vanlig handväska. Jag kan inte minnas sist jag hade en vanlig handväska och inte skötväskan som väska. Jag sitter alltså på bussen in till stan för den första dagen utav tre av den kurs jag ska läsa och sedan tenta av. I drygt två månader har jag "förberett" mig på denna vecka men ändå känns det så konstigt att vara ifrån henne hela dagar. Nu har jag i och för sig precis åkt hemifrån, och självklart blir det konstigt just nu, men när jag väl sitter i skolbänken och antecknar och fokuserar på vad föreläsaren säger kommer jag nog kunna koppla bort det faktum att jag inte är med min lilla tjej. "Hej små-ångest!"

Det här här är så nyttigt för mig och Sophia, att öva att vara ifrån varandra, för hittills har vi liksom suttit ihop hon och jag. Det har jag inte haft något emot men förr eller senare ska jag ju börja jobba och då är det ett faktum att hon och jag inte kan vara tillsammans hela dagarna. Så det är bra att vi övar lite att vara ifrån varandra hon och jag.

Det känns däremot väldigt härligt att få "klä upp sig" och åka iväg och "bara" vara Frida och inte Mamma Frida.

/Frida
0 kommentarer »

Nytt till hennes söta fötter!

image

Ett par alldeles ljuvliga par Kavat-skor! Jag är helt kär i dessa <3 

/Frida
0 kommentarer »

Nytt snacks till Sophia

image

Såhär lagom till 10 månaders-helgen har Sophia fått prova en ny snack från Ellas Kitchen, nämligen små majspuffar med smak utav hallon. En gullig liten låda med gulliga små förpackningar innehållandes små små puffar att snaska i sig. Sophia var något fundersam över detta till att börja med...

image

Och hennes fundersamhet fortsatte när hon stoppade dem i munnen...

image

Men sen vart hon lite mer ok med förslaget att prova de nya snacksen...

image

Och jag vet helt ärligt inte om hon gillade dem såhär första gången. Jag tyckte även de var något läskiga, jag som annars är rätt lugn med storlek på mat hon plockar med, men dessa var så hårda att de upplevdes svåra att smälta för henne. De åkte ett par varv runt i munnen och det tog tid att äta upp dem, så det vart bara ett par stycken och hon fick en i taget utav mig. Jag vet inte men första intrycket på dessa söta påsar var inte en 10 poängare, men när hon får in sniskan ska det nog vara alldeles tipp topp som snacks för henne.

/Frida
0 kommentarer »

10 månader idag!

Idag blir vår lilla loppa hela 10 månader gammal, hipp hipp hurra för henne idag! Och hipp hipp hurra för mig och Markus idag som har varit så lyckligt lottade att få ha varit hennes föräldrar i hela 10 månader. Bästa livsuppgiften jag tagit på mig, helt klart.

Jag kikade igenom telefonen efter lite gamla bilder på henne och det finns ju ungefär en ocean av fina bilder på vår plutt. Tänk att det bara är ynka två månader tills hon fyller ett år, ETT helt år, det om något är inte klokt! Men det är då och nu är nu, nu just idag firar vi 10 härliga månader.

imageimage image

Vår älskade dotter <3

/Frida
4 kommentarer »
Nästa sida