Följ mig gärna på Instagram

Eftersom jag jobbar om dagarna finns det inte mycket tid över till att skriva flera inlägg här på bloggen som ska dyka upp under dagen så som när jag var föräldraledig, tyvärr. Men vill ni kika in vad jag gör om dagarna, alltså det som inte hamnar här på bloggen, så får ni mer än gärna följa mig på Instagram, fridapettersson89 heter jag där. Jag följer gärna er också om jag får, så kommentera här på bloggen vad ni heter där eller bara följ mig på Instagram och förhoppningsvis godkänner ni att jag följer tillbaka :)

image

/Frida
0 kommentarer »

Glömde huvudet på huvudkudden

God morgon på er alla! Ny vecka igen och tiden bara flyger fram tycker jag, vilket är rätt skönt ändå.  Jag åkte in med min vanliga buss i sällskap utav Sanna och i tron om att dagens första möte börjar kl 08:00. Nu efter att ha suttit ute på kundföretaget den "magiska kvarten" och utan att sett röken utav både min kollega samt någon kund börjar jag ana ugglor i mossen...

Smsade precis min kollega och frågade lite fint om jag missuppfattat ställe vi skulle ses på, men fick snabbt svar på att stället var rätt, men jag hade fått lite fnurr på tiden, vi ska inte ses förens kl 09:00. Tur nog hade jag inte trott åt andra hållet, så jag istället skulle bli sen till mötet. Så i väntan på min kollega sitter jag lugnt här på kontoret, dricker mitt kaffe och kollar igenom mailen, inte helt dålig start på morgonen ändå kan jag tycka.

image

/Förvirrade Frida
1 kommentar »

Dags för kalas!

I torsdags vart min lilla Elsipluppi (Elias) hela tre år gammal och mitt mosterhjärta svämmar över för denna lilla prins. Tänk att han blivit hela tre år den lilla skorpan, han föddes ju nyss! Fast och andra sidan föddes Sophia nyss (Fast typ inte), och det är ju mer i tiden att hon gjorde det än han, men känslan är fortfarande som om han nyss kom till världen. Jag minns allt kring hans stundande födelsedag när han föddes och tänk att han nu haft tre stycken att fira, det är inte klokt.

Alldeles strax ska vi dit för att fira honom och jag tror att han kommer bli mer än överlycklig över sitt paket, Jake och Piraterna-skepp med gubbar blir det, tydligen en riktigt favorit bland alla program och sånt som intresserar små barn, så jag får nog pluspoäng från honom. Jag längtar efter allt gott Sanna stått och bakat, så tur nog åt jag mig inte kolossalt mätt till lunch idag, utan sparade lite utrymme i magen. Man för inte var dum inte...

image

Första mötet med mosters lilla prins <3

/Frida
0 kommentarer »

Hur går det där hemma?

I ganska precis två veckor har jag varit tillbaka på jobbet nu och Markus har tagit över och axlat rollen som heltids föräldraledig i vårt hem. Ni kanske undrar hur omställningen har varit och jag kan säga såhär, den ha varit alldeles toppenbra. Jag har haft fullt upp med jobbet/pluggandet/och slutligen tentan om dagarna när jag har varit borta så jag har knappt hunnit ägna många tankar åt att jag i te är hemma med Sophia hela tiden, tiden har inte räckt till kan man säga. Det i sig har nog varit rätt bra, för hade jag gått och tänkt varenda liten tanke på henne under tiden jag är på jobbet hade mitt hjärta varit krossat i halsgropen typ. Och nu när jag inte längre behöver ägna dygnets alla timmar till att plugga, utan kan ägna mig åt min nya roliga tjänst så finns det inte heller något överflöd med tid att tänka och undra över henne. Klart jag längtar ihjäl mig efter henne när jag går från jobbet och ska bege mig hemåt, men det gör nog prick alla föräldrar så det är ju ingen nyhet direkt.

Mycket varför jag känner mig så lugn och bekväm med omställningen är nog till 99% också för att jag vet att Markus och Sophia har det så himla bra ihop om dagarna. Det finns ingenting att fundera över utan deras dagar är precis så mysiga och härliga som mina dagar med Sophia var. De har sina rutiner och Sophia har en lektokig pappa som hittar på ett gäng olika lekar och bus under dagarna som hon skrattar gott åt, och med förstås. Tyr nog har jag Snapchat så Markus skickar filmer och bilder under dagarna som kan ge mig en liten inblick över hur roligt de har ihop, om det så är att de äter lunch eller leker i sandlådan. Jag känner mig så glad över att jag har dessa lugna känslor nu när jag börjat jobba igen, för det hade jag verkligen inte tidigare i vår, då kändes det helt omöjligt att slita mig ifrån min bebis om dagarna. Var sak har sin tid helt enkelt.

Något mycket positivt med att vi bytt roller jag och Markus är att jag redan nu på två veckor ser en djupare relation mellan Sophia och hennes pappa, just eftersom de är hela dagarna numera än innan när han bebövde jobba. Jag tror att har man möjlighet (alla har såklart inte möjlighet) att vara hemma båda föräldrarna och dela på föräldradagarna så är det mycket givande för alla tre parter, ja alltså mamma-pappa-bebis. Det gör väldigt mycket för vår familj i alla fall att få egentid två och två, bebis-mamma och bebis-pappa. Hur har ni gjort med era föräldradagar, delat/inte delat?

image

Sophia och hennes pappa i havet i somras <3

/Frida
1 kommentar »

Det vaknas kräftis!

Ja ni, precis som överskriften avslöjar ska jag iväg på kräftskiva strax, och det i sällskap utav mina kollegor. Varje år runt den här tiden på året bjuder chefen över oss i teamet på en kräftskiva+middag och annat gott hem till honom och som alltid är det jättetrevligt.

 

 

 

 

 

/Frida
0 kommentarer »

Vadär oddsen?!

image

Igår hade jag följande kläder på mig på jobbet: en svart spetstopp från H&M, en grå pennkjol, svarta ballerinas och min klocka på vänster handled (som inte är med på bild ser jag nu). Jag tänkte på morgonen innan jag åkte till jobbet att just toppen har jag inte haft på mig på evigheter (läs innan graviditet) så den kunde jag ju damma av och ha på mig dagen till ära, och så blev det också.

Jag åkte inte in till kontoret på morgonen utan direkt ut till ett kundföretag där hela förmiddagen bestod utav kundmöten tillsammans med min kollega Maria. Det var alltså bara hon och jag under dagen som skulle representera Max Matthiessen ute på det här kundföretaget och det var vi tillsammans som skulle träffa dagens kunder. Jag var något tidig dit på morgonen så jag passade på att starta igång datorn och fixa med annat. Inte långt efter jag klivit in och börjat med detta kommer Maria in i mötesrummet med ett glatt leende och säger godmorgon till mig.

Där och då hörni brister jag ut i skratt och hon tittar först något förvirrat på mig innan hon fattar galoppen. Hör och häpna över det faktum att vi alltså hade precis, och då menar jag PRECIS, samma outfit på oss igår. Likadan svart top från H&M, likadan grå kjol, svarta ballerina och en varsin silverklocka på vänster handled. Vi såg identiska ut om vi bortsåg från att hon har blont hår och hade det uppsatt i en snedfläta, i övrigt var vi kopior av varandra. Hur sjukt är inte det egentligen, att vi väljer precis en likadan outfit på samma dag där vi dessutom ska jobba bredvid varandra under möten med kund, så kunden kan se att vi ser prick likadana ut? Vi tyckte det var galet roligt och likaså våra kollegor på kontoret när vi kom dit efter lunch, haha.

/Frida
0 kommentarer »

Alltid lika kul och uppskattat

Igår ringde den lokala florisbutiken i Åkersberga och meddelade att jag skulle få blommor levererade under dagen, och jag kan säga såhär, jag verkligen älskar att få dessa samtal. Blombud händer ju inte alltför ofta att jag får, så när de väl kommer är de mer än välkomna och är så himla kul att få.

image

Dessa vackra blommor stod i köket när jag kom hem från jobbet. Precis som jag hade mina aningar om är de från min mormor och morfar som vill önska grattis till min godkända sista tenta jag skrev i tisdags och som gjorde mig färdigutbildad. Tänk att jag har så fina och gulliga morföräldrar som gör en sån fin gest till mig, jag är lyckligt lottad att ha dessa två i mitt liv.

/Frida
1 kommentar »

Maskeradbeställning

Om drygt två veckor är det dags för den årliga kick-offen med mitt jobb, och som alltid är det storslaget och galet roligt! Vi är drygt 500 anställda som ses från hela Sverige för lite olika genomgångar (jobbmässigt) och därefter är det dags för den ruggigt roliga festen. Nästan alltid är det ett tema på festen (vilket är asroligt) och i år har de delat ut olika världsstäder till olika personer. Jag fick Kairo tilldelat och ska klä mig efter delstaten, ja alltså associsiera mig med något kopplat till det.

image

Jag tänkte inte länge utan kör helt enkelt på Kleopatra kvällen till ära, så idag har jag beställt en peruk från Partykungen för att likna henne så mycket som möjligt och jag ska även rota bland mina smycken efter guldgrejer. Jag är ingen "guld-tjej" så jag tvekar på att jag har något bra, men annars får jag springa en sväng på rean och hitta något att ha. En svart klänning tänkte jag ha till, känns som att jag vill kunna handvändning utav något efter kvällen och en svart ny klänning funkar alltid i olika sammanhang. Känner verkligen inte för att lägga 500 kr på en "kleopatra-dräkt" som högst troligen sitter som skit och brinner upp bara jag står nära en lampa för att kvalitén är så dålig, så en rejäl klänning att använda framöver får det bli. Peruken är ju som sagt det viktigaste och sånt är så himla kul att ha i framtiden också om Sophia vill klä ut sig och så. Här ser ni hur hav såg ut för ett par år sedan i min disco-outfit på en kick-Off med just det temat. Sjukt roligt att ha kvar mikrofonfluff-håret!

image

/Frida
0 kommentarer »

Jag klarade det!

Hej på er! Som överskriften avslöjar klarade jag det, ja alltså inte vad som helst utan den absolut sista tentan jag hade att genomföra innan jag skulle bli klar med min utbildning. Idag är alltså dagen jag klarade den galet jobbiga tentan som var avgörande för min yrkesmässiga framtid, och idag är alltså dagen jag inte behöver studera mer. Jag är färdigutbildad, jag är från och med idag en finansiell rådgivare inom bank-och försäkringsbranschen.

Inga ord kan beskriva denna enorma känsla inom mig; jag är overkligt glad, lycklig, lättad, ja i princip alla positiva känslor sprudlar inom mig! När jag fick resultatet till min jobbmail efter lunchen hoppade jag upp från min plats, stod i gången och jublade och flängde med armarna upp i luften. Halva våningsplanet blev nog rätt förvånade över vad jag höll på med innan de kunde urskilja att jag ropade av lycka "JAG KLARADE TENTAN!". Jag började till och med storgråta och skaka för jag vart så lättad och glad. Chefen bjöd på en jättefin tårta och jag vart rejält firad av mina kollegor. Efter att ha pluggat varje ledig stund sedan februari har tagit ut sin rätt och jag var så sjukt trött på att plugga non stop. Men nu hörni, nu är den tiden förbi, nu kan jag börja arbeta med min nya roll. Det är helt overkligt och så kul. Jag är så himla stolt över mig själv!

image

/Frida
4 kommentarer »

Sällskap på morgonen

God morgon på er! Första dagen på min andra vecka tillbaka på jobbet och solen skiner även idag, inte dåligt det inte. Sophia och Markus låg så gulligt bredvid varandra i sängen när jag gick upp och det tog emot väldigt mycket att gå ut från sovrummet kan jag meddela er, men men jobba måste man ju göra. Ett par mornar förra vecka fick jag sällskap in till jobbet utav min storasyster Sanna som även hon jobbar inne på Östermalm, och likaså ska vi ta "sällis" in denna morgon, en bra start på morgonen med andra ord.

Det är väldigt väldigt trevligt att få sällskap in på dryga 50 minuter, vi hinner prata lite och umgås som vi annars inte hinner med efter jobbet när alla vardagssysslor ska hinnas med. Visst kan det var skönt att åka själv också, bara få lyssna på musik och koppla av, men med Sanna har jag samma avkopplade känsla, så där spelar det liksom ingen roll. Det bättre alternativet är alltså att åka med Sanna helt klart. En annan skön grej att åka buss/tåg är ju att hinna läsa bok eller tidning, avkopplande och rogivande. Det här går inte alls för min del då jag blir så galet åksjuk, alltså snudd på att jag måste hoppa av i förtid för att kräkas, sjukt jobbigt. Någon som har lila dåligt sinne som jag när det kommer till att åka färd,Edet och behöva titta rakt fram på vägen hela tiden?

image

/Frida
0 kommentarer »

En hel del att gå igenom

Ja hej på er alla, hoppas ni har en mysig söndag. Ledsen för dålig uppdatering men det har varit knapert med tid denna vecka för min del. Förhoppningsvis blir det ändring på det snart! Just nu sitter jag här och plöjer igenom flera högar med material samt sitter och gör ett flertal tester för att förbereda mig inför stundade tenta. Alltså jösses så trött jag är på att plugga nu, men snart är det över och då banne mig ska jag fira det på något sätt, ja alltså förutsatt att jag klarar tentan, men det tänkte jag ju göra så det ska jag också göra. Jag funderar lite på hur och vad jag ska fira mig själv? Kanske unna mig något nytt plagg, eller en väska, ett par skor... Haha ja allt var materialistiskt men det är ju väldigt kul att skaffa sig nya materialistiska saker faktiskt, speciellt om man aldrig någonsin gör det nuförtiden. Ja jag får helt enkelt fnula på den saken, först ska jag ju klara tentan, och det ligger en hel del pluggande kvar för min del innan jag känner mig säker, så bäst att fortsätta läsa och nöta.

image

/Frida
0 kommentarer »

Jordens träningsvärk!

God morgon på er! I tisdags tränade jag mitt första träningspass i grupp på över 1 1/2 år och det var banne mig galet jobbigt och galet roligt. Innan jag vart gravid tränade jag flera pass i veckan, ibland två pass på samma dag, men någonstans runt vecka 20 slutade jag med de passen då jag tyckte de belastade kroppen för mycket, så det är alltså runt 1 1/2 år sedan jag var i en sån lokal sist. Jag kan säga såhär, som jag har längtat efter att vara där inne och köra skiten ur mig, lyckan var total i tisdags.

Vi körde ett cirkelpass med typ tio stationer varav de var crossfit och kettlebells-inspirerade, samt lite åt boxningshållet. Passet var upplagt med tio minuters uppvärmning och därefter 30 minuters intensiv träning där man körde 40 sekunder per station, vila drygt 20 sekunder och därefter på med nästa station, och så höll det på i 30 minuter. Bitvis ville jag kräkas för det var så jobbigt, men jag fortsatte ge gärnet och skrek lite lätt när det blev överjävligt, precis som träningen ska vara. Svetten forsade och sminket försvann på kuppen men jösses så nöjd jag var efter passet var klart. Igår och idag har jag en helt enorm träningsvärk och den gör såpass ont att det är svårt att röra sig. Aaah vad jag älskar att träna och ge allt, vi får hoppas att jag lyckas ta mig runt under dagen och att värken inte blur värre, för då blir jag sittande för resten utav veckan vart än jag hamnar... Hehe!

image

/Frida
0 kommentarer »

Min nya frukost

image

Yes hörni, jag har snöat in på ny frukost här hemma sedan drygt två veckor tillbaka. Det ser inte mycket ut för världen (hej tråkiga färger, brunt och vitt) men jag tycker det är förbaskat gott alltså. Något kalorisnålare än det jag åt tidigare och nyttigare än den frukosten jag åt tidigare. Två stycken knäckebröd (Rågi) med två kokta ägg (enbart vitan) och en liten skål med vaniljyoghurt och naturell müsli, jackpot för min mage. Vissa dagar finns det någon frukt utav något slag också men just denna morgon vart jag utan. Det är ju inget jag ska hänga läpp över, bättre lycka imorgon helt enkelt.

/Frida
0 kommentarer »

Tillbaka till jobbet

God morgon på er fina läsare! I detta nu sitter jag på bussen påväg in till stan och jobbet för min allra första arbetsdag på över ett år. Det känns helt galet att ett år har gått så fort och att jag inte ska få vara med min lilla plutt hela dagarna längre, det känns jättetrist faktiskt. Men ändå känner jag också att det ska bli himla kul att komma tillbaka till jobbet, träffa mina fina kollegor och börja min nya tjänst jag fick innan jag gick på föräldraledighet men aldrig hann starta. Det känns så kul att få göra något nytt, men med samma fina människor omkring mig, en fräsch start liksom. Först när jag klarat megatentan jag pluggar till varje dag kan jag på riktigt säga min nya yrkesroll, men det är inte så långt bort och jag SKA klara tentan, så är det bara.

image

Förresten, så himla ovant att sitta på bussen själv och bara ha mig själv att tänka på. Kunna luta mig tillbaka och bara surfa lite på mobilen i min ensamhet. Rätt skönt faktiskt, men längtar redan tills jag är hemma igen och få leka och mysa med min lilla tjej.

/Frida
0 kommentarer »

Få koll på garderoben

Hej på er alla! Imorgon är det som sagt slut på min föräldraledighet och dags att bege mig tillbaka till jobbet igen. Därmed har jag ägnat förmiddagen åt att gå igenom min garderob för alla jobbkläder jag har undanplockade sedan jag gick hem för lite över ett år sedan. Ok en del var mammakläder och de tänker jag inte ta på mig igen, men de kläder jag hade sedan innan jag blev gravid, det är de kläderna jag har rotat bland. Det känns på allvar som att jag inte har ett enda plagg att ha på mig, och jag tror faktiskt att jag nästan har rätt på den punkten. Absolut ingenting känns kul att ta på mig och vissa kläder sitter inte som de gjorde sist jag tog på mig dem.

image

Jag skulle definitivt behöva fräscha upp min garderob typ avsevärt mycket, och det kommer att behövas längre fram också då det är en klädkod på jobbet och skjorta/blus/kavaj/kjol/finare byxa är det som gäller på kontoret ch det jag har täcker inte upp för veckans alla dagar. Jag hatar att ha på mig samma kläder två dagar i rad (läs jag vägrar har samma överdel, underdel är ok) så en hel del kläder behöver fyndas framöver. Fast så himla mycket behöver det ändå inte bli, ett par basplagg som funkar till allt och som går att matcha med lite fina toppar och så. En ny svart kavaj är ett måste, så det får jag kika efter. Sen är jag ju tjej som gillar att shoppa, så helst skulle jag vilja ta låter mig typ allt från butikerna hem, men det är ju orimligt så det skippar vi. Däremot vart jag väldigt glad över att jag hittade min favoritpennkjol som jag helt glömt av att jag faktiskt äger. En svart tight kjol med läderdetaljer som piffar till en outfit utan att bli för mycket. Vet ni vad som är ännu bättre? Att jag faktiskt kom i den och den passade! Hej hallå så glad jag blev. Nu skulle den vara ännu snyggare på om jag minskade någon cm i midja och höft, men det ska jag kunna fixa framöver.

image

/Frida
0 kommentarer »
Nästa sida