Fem saker om mig!

 

  • Jag blir jättelätt åksjuk. Bara jag åker typ en kilometer blir jag illamående, det är helt värdelöst. Enda gången jag inte känner av åksjuka är när jag själv kör bilen. Jag antar att jag är så fokuserad att de där kontakterna i huvudet jobbar med annat än att ge mig ett illamående.  • Har ett väldigt bra minne. Jag kommer ihåg det mesta som hänt mig, konversationer jag haft, gamla minnen från förr osv. Ok jag kommer inte ihåg prick prick allt, men väldigt mycket etsar sig fast i huvudet på mig. När jag gick i högstadiet memorerade jag in ett häfte med text, typ 20 A4, som vi skulle ha prov på. Jag kom ihåg precis vartenda ord så jag var tvungen att ändra texten när jag svarade på frågorna, så det inte skulle verka som att jag fuskade. Det här med bra minne har ju sina för och nackdelar. Allt det tråkiga som hänt vill man ju inte gärna ha fast etsat i detalj, men mycket sånt sitter kvar. Lite är säkert bra att minnas, men en del skulle man ju kunna sålla bort.  • Skulle aldrig någonsin hoppa fallskärm eller bungyjump! Jag gillar grejen med att leva, det är himla bra tycker jag. Att frivilligt hoppa ut för något är för mig helt galet, jag lever hellre ett liv utan den kicken man får av att hoppa än att riskera att utsätta sig för den minsta lilla chansen att kola vippen på kuppen. Tror nog inte dödssiffran är vidare hög, men jag skulle nog få en hjärtinfarkt eller något utav paniken.. Pjuuuh blir kallsvettig bara utav att tänka tanken!  • Jag har inga gröna fingrar, det mesta som sätts i krukor här hemma dör. Jättetråkigt verkligen, för jag älskar nämligen blommor. Jag får ta och plugga på hur växter vill ha det och försöka ta hand om de tjusiga sakerna lite bättre.  • Jag har inga tatueringar eller piercingar (bortsett från hål i öronen om man räknar det som piercing). Har aldrig känt att jag velat ta hål i naveln eller näsan, eller jo i typ en kvart efter att Sanna piercade naveln i tonåren, men jag ångrade mig fort och kände att min navel får förbli orörd. En tatuering funderade jag på om jag skulle skaffa, även här i samband med att Sanna skaffade sin (hej jag vill vara som min syster eller?) men kände direkt att tatuering g inte är något för mig. Jag vet med 100 % att jag skulle ångra mig, kanske inte direkt men i framtiden. Det jag tänkte att jag skulle skaffa var en fjäril (vart vet jag inte) som ett minne från mamma, precis som mina systrar gjort. Hon hade nämligen en jättefin fjärilstatuering på sitt ben, och hade jag valt ett motiverade det blivit den.


image

/Frida

 
1 kommentar »

En rejäl pussmun!

image

Sophia har börjat puta med läpparna! Ja eller puta och puta, hon har fejkat till sig ett par rejäla fylliga läppar. Hennes söta lilla tunga åker fram och uppåt och agerar överläpp titt som tätt, vilket gör att det ser ut som hon har en betydligt större överläpp än vad hon egentligen har. Himla gulligt är det och rätt roligt ser det ut också. En liten skojare har vi allt skaffar oss här hemma.

/Frida
0 kommentarer »

Hur kan vi se så olika?

Har ni sett artiklarna och diskussionerna kring denna klänning? Imorse såg jag på Facebook att någon utav mina vänner kommenterade en bild med denna klänning och hon sa att det var helt uppenbart vilken färg den hade, hallå guld och vit. Jag tänkte att hon måste ha slagit sig, hur kan hon se så fel! I mina ögon är den svart och blå, och inte direkt dova färger utan uppenbart svart och blå.

Jag visade bilden för min svägerska idag och frågade henne vilka färger hon såg på klänningen och till min förvåning sa även hon vit och guld. Vi trodde båda två att båda skojade med varandra över vilka färger den andra såg och det tog lång tid innan Karro inte längre trodde att jag skämtade med henne. Hon kan inte se en uns av blått eller svart, och jag kan inte se något vitt eller guld. Det vart en livlig och rolig diskussion minst sagt! Vi var tvungna att googla rätt svar och tydligen är klänningen blå och svart.

image

Enligt en forskare ska tydligen dagsljuset störa vår förmåga att se färgerna på rätt sätt, om jag minns rätt. Tänk vad sjukt att det kan vara så olika från person till person hur man upplever och ser saker. Det får mig att undra vad mer som vi i vardagen ser totalt olika på, att vi kanske inte alls upplever uppenbara saker på samma sätt. Intressant minst sagt!

Vilka färger ser du?

/Frida
1 kommentar »

Dags för sittdelen!

Igår, på självaste åttamånaders-dagen var det dags, jag bytte till sittdelen på vagnen! Det kan ju tänkas att vi väntat i typ två-tre månader längre tid än "vanligt" till att byta, men liggdelen på vår vagn har varit såpass bra och rymlig att det inte behövts göras tidigare. Sophia har suttit nöjt och glatt i den, och mycket har nog berott på ryggplattan man kan fälla upp så hon har kunnat sitta upp när vi kört den istället för att bara kunna ligga ner.

Jag var lite ledsen över att byta till sittdelen, för jag älskade verkligen liggdelen. Så fluffig och mysig där inne, men tji fick jag, sittdelen var inte så tokig alls! Hon sitter jättebra i den, och det var himla smidigt att inte behöva klä på henne overall och massa tjocka kläder för att åka vagn. Det räckte gott och väl igår med åkpåsen (som är ruggigt tjock och varm) ett par extra tjocka strumpor och en till kofta, samt mössa och sånt, och sen satt hon där gosig och varm hela färden. I centrum behövde jag bara öppna upp åkpåsen och ta av mössan och strumporna, och hon vaknade inte av massa bökande med ytterkläderna osv.

Till råga på allt sov dessutom Sophia TVÅ, japp ni läste rätt, två hela timmar i vagnen. Hon missade alltså hela biten med att vi strosade runt i centrum, såpass gott sov hon i sin nedfällda sittdel. Nu kan det ju vara en slump att hon sov så gott igår, men hon har aldrig tidigare sovit så länge i vagnen. Ett ytterligare plus med sittdelen tycker jag allt. Däremot är den placerad lägre ner än vad liggdelen är, så det vart mindre utrymme under vagnen att lägga matkassar och annat i varukorgen, och att fotsackens kant går väldigt långt upp så det skymmer Sophias sikt utåt, men det kan ju bero på att den ska skydda mot vinden eller att hon är lite kort i rocken och måste komma upp lite i höjd. Men i det stora hela, två tummar upp för byte till sittdelen!

image imageimageimage

/Frida
0 kommentarer »

Senaste sovrutinen

Sophia har ju som ni vet inte varit den mest sovande bebisen som finns, och en rutin på denna lilla tjej har varit snudd på omöjlig att få till. Men nu den senaste veckan (åh nej tänk om jag jinxar det här nu när jag säger det?!?) har vi fått till en liten rutin, typ.

Vid 20-tiden sitter vi vid matbordet och jag och Markus tar oss lite fil eller yoghurt som kvällsmål, Sophia får då smakar några skedar yoghurt utav mig. Hon fullkomligt älskar vaniljyoghurt och det ska bli så kul (och skönt) att kunna ge det som mellis sen om någon månad, när hon får äta större mängder utav det. Jo tillbaka till rutinen, efter vi ätit lite är det dags för ny blöja och pyjamas, sen går vi till sängen och är klara för kvällen. Sophia får då välling, drygt 200 ml, som hon nästan alltid dricker upp hela utav. Välling är typ det enda som hon faktiskt äter upp allt av, mat och ersättning är hon en liten sparv med.

Vilket som, antingen brukar hon somna vid flaskan eller så är hon vaken ett tag till och somnar sedan i någons famn, och därefter kan vi lägga henne i hennes säng för natten. Inte senare än kl 22 somnar hon, men oftast blir det vid 21-tiden typ. Det är två-tre timmar tidigare än hon gjort sina första sex månader i livet, det är så galet skönt!

Det som är det mest häpnadsväckande med denna nya "rutin" hon har är att hon bara vaknar en gång på natten för mat, vilket oftast är mellan kl 02-03 någon gång. Då brukar det heller inte vara några problem för henne att somna om, utav efter att hon ätit klart kan vi somna om direkt. Ibland händer det att hon är vaken ett litet tag, men hon somnar snabbt om i min famn på typ 10-15 minuter. Vi har alltså inte haft vakna pass på två-tre timmar på nätterna på jättelänge, och det är en enorm lättnad. Att gå upp en gång per natt är inga som helst problem, inte när man jämför med 5-8 gånger som det kunde var förut. Nu får vi hålla tummarna att denna lilla tjej håller sin nya "rutin" och sover såhär bra, det vore ju guld!

image

Här ser ni ett litet exempel på vad Sophia kan tänkas pilla på med sitt lilla finger, som jag ser på bilden förvånansvärt inte är pekfingret denna gång. Precis allt går att peka på, stora och små mönster, en liten smula på bordet, ja vad som helst.

/Frida
0 kommentarer »

En våning ner.

Sophias spjälsäng är från märket Troll och har ett gäng bra funktioner, bland annat att den går att ha i tre olika höjder. Tills nu har hon sovit högst upp av dessa olika "våningar", men eftersom den här lilla tjejen har myror i rumpan och vill ta sig lite överallt, har vi fått sänka ner henne en våning nu. I helgen när jag bäddade och höll på ålade hon sig ur sin säng som står kant mot kant mot vår säng, och rullade runt bland nytvättade lakan och kuddar som jag höll på att lägga till rätta i vår säng. Då kände vi att det var dags att sänka ner henne ett steg, så hon inte tar sig ur åt andra hållet och ramlar ner på golvet, eller tar samma väg igen och tillslut hamnar på golvet. Huuua, det vore inte kul! Det är skönt att ha sidan mot min säng sänkt på natten, lättare att lyfta i och ur henne från mitt håll då, men man får ha koll på henne om man har den nere på dagen. Hon är duktig på att klättra den här tjejen.

image image imageimage

Jag gillar att det finns ett mellanläge på sängen, så hon inte hamnar nere i botten direkt nu när hon fortfarande är rätt liten, utan att det steget blir först om ett litet tag. Små steg för bebis, små steg för mamma - mycket bra!

/Frida
1 kommentar »

8 månader idag!

Idag blir vår lilla tjej hela åtta månader gammal, det är inte klokt vad fort tiden har gått! På något sätt känns det som det var nyss hon föddes, men ändå som en evighet eftersom det känns som hon alltid funnits hos oss. Det är konstigt det där att man kan känna så, att hon alltid funnits här, för det har hon ju inte. Hon har funnits i drygt 2,5 % av min levnadstid här på jorden, vilket är typ ingenting. Ändå är det hon som gjort att dessa 2,5 % av mitt liv varit den bästa och mest meningsfulla tiden som jag gått på denna runda jord. Det är hon, tillsammans med hennes pappa, som gjort mig till den lyckligaste personen i hela världen (tror nog att vi är ett gäng där ute med samma känsla, så jag är nog inte ensam om att vara lyckligast, men ni förstår uttrycket). Det är sen hon kom som jag vet vad ovillkorslös kärlek är, det är sen hon kom som jag vet hur känslan av att veta precis vad som är viktigt här i livet, det är hon, det är min familj. (för mig i alla fall)

Dessa åtta månader har varit bland de tuffaste, men också mest magiska månader i mitt liv. Hon har kommit in i vårt liv och tagit oss med storm. Hon är min solstråle fast solen skyms utav gråa moln, hon är mitt lilla energiknyte när påsarna under ögonen börjar bli väldigt tunga. Hon är oftast också den som gör att påsarna kommer, men det gör inte ett dugg, för jag vet att det har med föräldrarollen att göra. Hon är värd varenda minut utav min sömnlösa tid, hon är värd all min tid, hela tiden. Hon är allt jag någonsin velat ha, hon är perfekt på alla sätt och vis. Hon är min dotter och jag är evigt tacksam att få vara hennes mamma, här, nu och föralltid!

Jag älskar verkligen den här texten, den stämmer så bra in på ens mors känsla för sitt barn;

“No one else will ever know the strength of my love for you. After all, you’re the only one who knows the sound of my heart from the inside.”

image

Åtta månader av ofattbar förälskelse, en evighet av sann kärlek!

/Frida
0 kommentarer »

Race i tuffa bilar!

Igår efter middagen åkte vi till Markus föräldrar, där Karro och hennes barn bor när de är och hälsar på, och vi tog då med oss Sophias gåstol(bil). Igor har också sin gåstol med sig hemifrån så Markus tänkte det kunde vara kul att se dem tillsammans på golvet i varsin, i full fart och och allt. Gissa om det var roligt att se de två i fullt ös överallt på golvet? Det gick inte att låta bli att dra på smilbanden om vi säger så. Så sjukt sött när de yrar runt som två tokiga rumpnissar i en varsin sportbil i miniatyr.

image imageimageimageimage

/Frida
0 kommentarer »

Lunch och snickelisnack

Vilken mysig dag vi haft här hemma idag. Sanna, Karro och Igor kom hit till lunch och vi vi tjattrade på och åt lite sallad och blåbärspaj. Sophias två faddrar (tidigare kallat för gudmödrar) är just Sanna och Karro, så vi skulle kunna säga att Sophia hade sin alldeles egna "Fadderdag" här hemma idag, det är inte dåligt det.

image

Här sitter hon glatt och väntar på att dagens gäster ska komma och göra oss sällskap.

image

Sophias fina faster och hennes minsta och yngsta kusin Igor.

imageimage

Jag gjorde det lätt för mig och köpte färdig paj, den slinker ju ner den med...

image

image

Sophia fick smaska på lite smörgåsrån samtidigt, för att sen mysa lite i sin mosters famn. En riktigt mysig dag har vi haft!

/Frida
0 kommentarer »

Nytt till Sophia!

Igår var vi ju en sväng till centrum och då var jag ju bara tvungen att kila in på Kappahl för att kika igenom lite Newbie-kläder. Jag älskar deras kläder, de är så himla söta! Just nu har de deras bra erbjudande, Ta 3 betala för 2, så då var det bara att passa på och plocka på sig lite. Det här var vad jag kom hem med:

image imageimageimageimage

/Frida
1 kommentar »

Lilla lilla blomma

God morgon på er! Sophia älskar vårt paket med juice vi har hemma, ett vanligt juicemärke som heter Bravo och som har många fina färger på sig. Nu är det ju inte de fina färgerna hon dras till, även om de säkert är tilltalande till viss del, utan en pytteliten detalj på ett stort paket, nämligen märkets logga längs ner på paketet. En liten blomma som pryder två utav fyra höga sidor hittar hon på nolltid och blir alldeles lyrisk över att få se. Hon skiner upp som en sol när paketet ställs fram och pekar direkt med sitt lilla pekfinger på den vita blomman. Det är så kul att se vad hon kan upptäcka på egen hand och komma ihåg att hon gillar eller minns sedan tidigare. Hon blir mer och mer medveten på omgivning för var dag som går, det är så häftigt!

image image imageimage

Om ett litet tag ska Sophia och jag ta oss en promenad ner till affären för att köpa lite saker till dagens lunch, vi ska nämligen få lite sällskap över bestående utav Karro med barn samt Sanna som ska ta en paus från sitt pluggande. Mycket trevligt ska det bli kan ni tro! Jag funderar lite över vad jag ska bjuda på till efterrätt, jag menar vi går ju inte utan efterrätt bara för att alla egentligen ska vara nyttiga, det är ju Lill-lördag ju. Vad är din favorit bland alla goda efterrätter/fikasorter?

/Frida
1 kommentar »

Buu, säger Sophia!

Sophia är väldigt intresserad utav andra barn och vill gärna klappa och ta på dem. Det här gör hon nästan alltid med ett glädjetjut, något som inte uppskattas utav alla barn, de tenderar till att bli rädda för henne istället för glada tillbaka. Se bara på hennes lilla kusin Igors min nedan, den är rätt talande över hur reaktionen brukar bli. Jag tror inte hon vill något illa, men det kan ju bli lite tokigt när hon är SÅ glad över att träffa alla andra medan de är lite mer reserverade i sitt sätt att visa hur glada de är över att ses. Haha stackars Igge som blev helt förtvivlat ledsen!

image

Idag har jag och Sophia alltså varit med hennes två kusiner från sin pappas sida samt hennes faster, min svägerska. Vi spelade Vändtia med Mio innan vi tog oss en skön promenad ner till centrum för lite shopping och lunch. Både jag och Karro hittade lite fina barnkläder, vad jag hittade får ni se senare när jag hunnit fota det.

image

Sophia tycker väldigt mycket om sin stora kusin Mio. Han är helfestlig och alltid redo för bus och lek, hur bra låter inte det liksom?! Här i hans famn innan vi begav oss till centrum. Hon ser förresten helt enorm ut på bild tillsammans med honom ser jag nu, men jag kan försäkra er om att det är en rätt stor skillnad i storlek mellan dessa två godingar.

image image

/Frida
1 kommentar »

Photobooth!

Markus har haft sitt körkort nu i 10 år, och det är ju så länge det "håller" innan man måste förnya det för en ny tioårs-period, så i helgen åkte vi till Täby Centrum en snabbis för att ta kort till det nya körkortet. Vi tänkte att vi kunde passa på att ta lite familjekort samtidigt på oss tre, i den där fotoautomaten. Här ser ni Sophia sittandes utanför och tjattrar med pappa bakom gardinen.

image image

Efter att Markus suttit där inne själv var det dags för mig och Sophia att klämma in oss i det pyttelilla utrymmet tillsammans med honom. Det var inte jättemycket man kunde variera sig där inne, men roligt var det. Alla korten har sin charm och det känns himla roligt att spara det här som minne och visa Sophia när hon blir äldre. Jag funderade först på att klistra in det i hennes "Min första bok", men både jag och Markus tyckte det var roligare att ha kortet framme, så det blev till att rama in det istället.

imageimage

image

 

Sophia älskar att titta på kortet!

/Frida
1 kommentar »

Sjysst frippa!

God morgon! Sophia har sedan födseln inte varit tjejen med mest hår direkt, utan snarare åt det mer sparsamma hållet (hennes morsa var som bebis flintis med typ noll hår så i jämförelse med det har hon en hel del) och det har gått från ljusbrunt till blont. Hon hade en liten kalufs vid födseln som snabbt tappades och gnuggades bort, och därefter har det blivit ljusare det som kommit ut. Nu tvivlar jag på att hon blir blond, för jag var nämligen det mitt första år, för att sedan bli mörkhårig. Sen har hon ju två föräldrar med mörkt hår utan några som helst inslag av blont, så det vore ju mer rimligt med en brunhårig tjej, men sånt vet man ju aldrig i förväg.

Vilket som, det var hennes hår jag skulle prata om men snarare hennes frisyr och inte färg. På senaste tiden har hon fått allt mer hår, och längd. Det är så långt som över fem centimeter på vissa ställen och det här gör att hon får typ jordens sötaste och tokigaste frilla efter man har tagit av henne mössan om vi varit ute. Det blir lite statiskt då så allt sött tunt hår stor rätt ut åt alla håll. Här snackar vi volym utan dess like! Sen att hon har en rejält busig och charmig personlighet till den där frippan gör det ju bara ännu gulligare.

image image

Att få få till kort på frillan var typ omöjligt eftersom hon bara ville studsa upp och ner i sin stol, men ni har ett litet hum nu om vad jag menar i alla fall. Bättre lycka nästa gång för min del att få till några kort.

/Frida
0 kommentarer »

Här händer det grejer!

I helgen började ju Sophia att krypa, och nu har hon även fått sin första tand. En liten taggig gadd kommer upp i hennes söta mun. Den sitter till vänster (sett från mitt håll) nere i munnen och det är typ omöjligt att få till en bild på den, eller ens få se den utan att ta en bild, men den sitter där.

Det här förklarar varför vi hade jordens argaste unge hemma igår. Hon var sur prick hela dagen och lekte man inte med henne hela tiden så vart hon missnöjd, inte ens när man lekte med henne var hon glad heller. Stackarn det måste gjort så ont i tandköttet, jag tänker bara på känslan man själv har när visdomständer åker upp i munnen på en. Hon fick en alvedon igår då vi misstänkte att det var något på gång, och det visade sig att det var en liten tand som ville kika upp.

image

Inne i den här glada munnen kommer en liten tand upp. Jösses, vår lilla tjej börjar bli stor!

/Frida
1 kommentar »
Nästa sida