Kors i taket!

Hej och god förmiddag på er! Inatt hände det, inatt var första natten på nio månader som jag inte var uppe med Sophia för matning eller vaggning. Det känns helt sjukt att inte varit uppe och gått spår i golvet eller suttit och gungat fram och tillbaka under en tid när det är absolut becksvart ute, när det är inget ljud förutom Sophias lilla andetag. Förstår ni, jag har alltså inte lämnat sängen från det att jag gick och la mig, jag är såpass chockad att jag inte riktigt greppar det.

Sophias sovpass igår vart något rubbade mot vad de varit tidigare, hon somnade mycket tidigare på dagen än vad hon brukar göra, bara för att jag var ute på en promenad vid lunchtid. Detta gjorde att hon naturligtvis var väldigt trött innan middag, och aldrig skulle orka hålla ut till 19-tiden när hon annars brukar göras klar för att sova. Eftersom hon fick sova 30 minuter vid 15:30 var hon en betydligt piggare tjej efter middagen och hon somnade någon gång vid 21:30 typ.

Vid 05:30 kände lilla gullfisen att det var dags att kliva upp, trots att det är helg och allt (sovmorgon vad är det?). Kan det vara så att hon inte vaknar till på natten om hon får lägga sig senare? Eller var det här bara ett ingångstillfälle? Ja framtida nätter får avslöja svaret helt enkelt. Hoppas ni har en härlig morgon!

imageimage

/Frida
1 kommentar »
Malin

Testa inatt igen!
Vi ville så bestämt lyda alla råd och la vår dotter (6 mån nu) vid 19-19:30 de 5 första månaderna. När vi en kväll var borta och hon inte kom i säng förrän vid 22 så blev vi helt till oss - hon sov till 06!! :| sen dess har hon vaknat som mest en gång per natt och vill då antingen ha nappen eller lite vatten. Då vaknar hon runt 03.
Tilläggas ska att hon ibland somnar om vid 06 igen (om man låter henne ligga och leka med sin mobil själv) och sover till 08 när mannen åker till jobbet (och bestämt MÅSTE pussa på henne tills hon vaknar .. hehe).

Svar: Tack snälla för ditt tips och att du kommenterar, jättekul att få läsa och ta del av hur andra gör. Igår gick det sådär men kvällen vart så konstig så jag ska absolut prova ikväll och se om kommande natt blir bättre :), haha ja självklart måste man pussa som en tok på de små ;). / kram Frida
barnbloggsystrar