Min önskelista till födelsedagen!

Inom ett par veckor är det dags för mig att fylla hela 27 år (var inte jag 18 år nyss?!) vilket innebär att mina nära och kära undrar lite vad jag önskar mig i födelsedagspresent och här nedan har jag spaltat upp min lilla lista som jag lyckats komma på: 
 
1. Nespressomaskin
Jag älskar, alltså älskar kaffe och har länge drömt om en alldeles egen Nespressomaskin som kan göra mig en ljuvlig liten kaffe på bara ett knapptryck. Problemet däremot har varit att vi inte haft något direkt plats i köket för en sådan kaffemaskin som vi bott hittills, och därför har jag heller varken köpt en till mig själv eller önskat mig en sådan. Nu däremot kommer vi att flytta från vår tvåa och istället ha ett större kök i villan, där plats för en kaffemaskin finns och som gör att den inte är ivägen för arbetsytor man behöver när man lagar mat. Alltså WOHO på den, jag är så löjligt glad över att jag får ett större kök, och för att toppa det hela förhoppningsvis få en kaffemaskin som kan stå i det tjusiga köket. En vit skönhet skulle jag vilja ha som bjuder mig på kaffe var dag!
 

En Nespresso Lattissima Tounch


2. Handdukar och badhanddukar 
Jag och Markus pratade om det härom dagen att vi verkligen skulle behöva byta ut våra gamla handdukar och badhanddukar som känns som att de har gjort sitt och inte behöver hjälpa oss bli torra längre. Det känns lite som att ett nytt hus kräver nya fräscha handdukar i badrummen och våra kroppar gärna kan få unna sig nya badhanddukar, så det finns med på min önskelista. Jag funderar lite på vilka färger som passar in i badrummen och jag gillar neutrala och mjuka färger, så nedan har ni ett litet hum på vad jag kan tänka mig i handduksväg. 
GANT
 
3. En termoskanna för fikastunder hemma
Om det är något jag insett varje gång vi får fikagäster över som är fler än två personer och som vill dricka kaffe så är det att vi inte har någon termoskanna som man kan brygga kaffe för att sedan hälla över i en termoskanna och severa vid bordet, samtidigt som nästa kanna bryggs för kommande koppar kaffe man kanske önskar dricka. Nu önskar jag ju mig visserligen en Nespressomaskin mest av allt, men även om jags kulle få en sådan kommer vi fortfarande ha kvar vår kaffebryggare just för sådana tillställningar när man ska bjuda många personer på kaffe, en Nespressomaskin tar något längre tid för alla att få kaffe ifrån så det kan ju vara bra att ha både och tänker jag :)
Dessa två är från Anders Petter och Stelton
 
4. Presentkort
Den återkommande punkten på mina önskelistor, presentkort, det passar perfekt i alla lägen när man är ute efter kläder eller annat. Kan inte slå fel! 

5. Parfym - Laura Biagiotti 
Jag har en parfym som varit återkommande under alla mina år med Markus (över 12 år!) och det är Laur Biagiottis avlånga och deippformade flaska. Jag använder den här lite då och då och varje gång jag sprutar på mig den minns jag tillbaka till våra "unga" dagar tillsammans och allt vi upplevt och gått igenom ihop. Den doftar gott och har så mycket historia och det är en parfym jag alltid kommer ha i mitt parfymskåp. Nu däremot börjar flaskan jag har hemma att sina och därför passar det bra att önska sig en ny, perfekt inför sommaren när jag gärna bär lite blommigare dofter. 

 

0 kommentarer »

Då var det helg!


Hej hej alla godingar! Vet ni vad, NU är det helg för min del och nu har jag checkat ut och åker hem till minf amilj för lite ledighet och en lugn kväll. Den här dagen har inneburit möten olikt andra möten jag tidigare haft och det har varit kul och lärorikt att leka lite "kameliont" och ändra om beroende på förutsättningar och annat inför möten, helt klart kul att få pröva sig själv en aning. Mina möten gick jättebra så jag känner mig nöjd! På lunchen sprang jag till Stadium i närheten av mitt jobb i hopp om att jag skulle kunna köpa en cykelhjälm till Sophia, men snopet nog hade de ingen barnavdelning i den butiken och jag orkade helt ärligt inte springa åt andra hållet för att leta där, så det fick vara helt enkelt och jag gick därifrån utan någon hjälm. 


Bussen var i stort sett full från första busshållsplatsen som jag hoppar på, och platsen längst fram i bussen var den enda lediga "tvåan" så jag satte mig där eftersom jag var sist på och inte känner för att trängas med någon annan bredvid mig. Tur nog har ingen satt sig på platsen ut i gången så jag sitter själv och har full sikt framåt, vilket underlättar min åksjuka som lätt kryper sig på mig såhär på eftermiddagen när blodsockret är lågt och det är varmt på bussen. Nu ska jag lyssna vidare på boken, hoppas ni får en fin kväll!

0 kommentarer »

En symbol för min mamma

När vi rensade inför fotograferingen av vårt befinlitga hem hittade jag ett kärt smycke som legat i en ask undangämd alldeles för länge, mitt Thomas Sabo-armband med berlocker som jag älskar så mycket! Ja eller undangömd och undangömd, jag skulle väl helt enkelt kunna erkänna att den legat långt in i garderoben där jag int ekommit åt eller ens titta på länge, ni vet man bara fyller på och kollar inte vad som finns bakom, lite den taktiken har det varit för min del. Hur som have hittade jag detta armband och jag vart så glad när jag såg det, dels för att jag tycker om utseendet på det och att det passar till i stortsett allt jag har på mig, men även för att det finns ett känslomässigt band tilld etta armband. 
 
A:et som sitter på armbandet köpte jag för många år sedan och symboliserar min mamma för mig, hon hetter Anne och denna bokstav är alltså en liten hyllning till henne som jag bär om dagarna. Nu har jag ju inte burit armbandet på länge men tidigare gjorde jag det, och dert ska alltså blir en vardag nu igen för mig. Jag kommer ju aldrig någonsin glömma min mamma och det går inte en dag utan att jag tänker på henne minst en gång, oftast fler gånger, så egentligen behöver jag ingen påminnelse om hennes existens, men det är fint på något vis att ha "henne" i en berlock på min handled. Jag har aldrig varit intresserad eller i behov av att tatuera mig, men jag har någonstans sagt att blir det någonsin en tatuering på min kropp blir det något som finns en koppling till min mamma. Nu är jag till 99,9 % säker på att jag aldrig någonsin kommer att tatuera mig, så att ha hennes första bokstav hängandes på min handled i ett armband känns bättre och passar mig mer. 
 
F:et som ni ser står för Frida, såklart, men just nu förstår jag inte ritkigt varför jag skulle vilja ha min egna bokstav hängades i amrbandet, jag menar jag är ju med mig själv hela tiden och blir lite påmind om mig själv för mig själv ja egentligen hela dagarna långa, så behovet finns väl kanske inte där lika mycket som mamma gör för mig, men bokstaven är fin och den har ävend en hängt med en lång tid så den får gott stanna på armbandet. Något jag skulle vilja öka på är ett S (of course) för Sophia och även ett M för Markus, så det får nog bli en grej jag ska införskaffa framöver. S:et tänker jag ska ha diamanter precis som mitt F, men M:et får nog vara neutralt precis som mammas A, för att liksom balansera armbandet något. 
0 kommentarer »

Roliga ballonger!


God morgon på er alla! Fredagen är här och lite sol och ljus syns genom de tunga gråa molnen, så förhoppningen om en regnfri dag med lite solsken känns hoppfullt, men sen har jag inte tittat på väderprognosen än så jag kan ju vara helt ute och cykla. Vilket som är det veckans sista arbetsdag idag och jag har ett par möten, sen tänkte jag skynda mig hem till familjen och bara njuta av lite ledighet. Den här veckan har varit minst sagt intensiv och proppfull, så en lugn fredagskväll känns behövligt. 

Igår när jag kom hem från jobbet hade Markus överraskat Sophia med TVÅ supergulliga ballonger i form av en häst och en kanin. Båda har roliga ben och hästen har ett koppel, och så fort en liten vindpust far till här hemma får båda ballongerna fart och börjar vandra runt med sina taniga gulliga ben. Sophia var helt överlycklig över dessa två, däremot var hästen lite läskig till en början, den är något större och glider runt mer, men imorse var hon väldigt glad över den och sa "hästen går mamma" när den gled förbi soffan. Haha alltså det är riktigt märkligt att ha ballonger som glider runt lite hur de vill i hemmet, men man får sig helt klart ett gott skratt. Nu ska jag äta min smörgås på bussen (hann inte äta den hemma) och lyssna på ljudboken, hoppas ni får en fin dag. 


1 kommentar »

Dags att plugga igen!

Sedan jag klarade mitt sista plugg jag behövde komplettera med inför att jags kulle gå tillbaka och börja jobba igen efter min föräldraledighet kan man ju tycka att jag borde vara klar med allt vad det heter med plugg och studier för all framtid, det vore om inte väldigt skönt i alla fall. Nu har jag däremot valt ett yrke där jag hela tiden måste vara uppdaterad i form av lagar, förhållningar och allt annat som Finansinspektionen sätter som krav och regler kring, vilket gör att jag aldrig blir färdiglärd heller. Det innebär att för att jag ska få behålla min licens och arbets som finansiell rådgivare inom bank-och försäkring så måste jag varje år visa mina kunskaper, att jag kan utföra mitt jobb och att jag vet rätt saker. Det här innebär att jag varje år ska genomföra en tenta för att bevisa just detta och för att få godnkänt på mina kunskaper, och nu är det alltså dags att börja plugga för att genomföra denna tenta under våren. 
 
Det känns på ett sätt väldigt drygt att plugga igen, samtidigt som jag älskar att lära mig nya saker, så jag är liksom tvådelad. Jag har aldrig tyckt om tentor eller prov, men det är ju något man måste genomföra när man studnerar, såd et är bara att bita i det sura äpplet och plugga så mycket som möjligt. Om något får jag se dessa tillfällen som en möjlighet att utöka mina kunskaper och också få insikt i allt jag faktiskt redan kan, det gälle rju att se det positiva i det mesta. Förhoppningsvis är denna tenta betydligt lättare än den mastiga jag skrev efter sommaren som licensierade mig, men jag vågar inte hoppas på det utan går in för att tentan är precis lika överjävlig som den var sist. Något väldigt bra med just det här sättet att plugga som jag fått ta del av är att det finns inspelat material av olika lärare som står och pratar om olika saker som jag måste kunna, och det är perfekt att sätta på dessa filmer och ha i bakgrunden samtidigt som jag jobbar i form av mail och annat. Det blir väldigt effektivt, ajg hör lite grejer som lägger si som grunden för mitt pluggande och samtidigt kans töka undan lite jobb, när jag väl sen ska sitta och bara plugga så sitter förhoppningsvis lite saker jag redan hört när jag jobbat.
 

Plugg, plugg, plugg varvat med en herrans massa jobb!
1 kommentar »

Våga vägra svarta plagg

Jag har likt säkert många andra tjejer en viss fallenhet för att nästan alltid välja svarta kläder att ha på mig, och så har det varit i stort sett sedan jag var yngre, kanske runt högstadiet någon gång startade det. Jag tror att mycket beror på att jag känner mig mindre/smalare i svarta plagg och att jag därför alltid väljer det för att känna mig bekväm, men en hel del ligger nog också i att jag tycker svarta kläder är snygga och att det passar i stort sett alla tillfällen. Nu däremot känner jag att jag behöver komma ur min lilla "svarta" bubbla och klä mig dels ljusare men också i lite mer färg, jag menar färg är kul och piggar upp dig själv och andra, så varför inte liksom. 
 
När jag var till Mall of Scandinavia här för några veckor sedan för lite shopping hittade jag ett par slimmade ljusbeiga byxor som jag normalt sett aldrig skulle ta på mig, och heller inte köpa just för att jag känner att jag kommer se fet ut i dessa och att det kommer se ut som ett stort träsktroll kommer gåenddes, men denna shoppingtur tänkte jag att det är väl värt att prova byxorna i alla fall, och utvärdera sen om de är något att ha eller inte. Detta gjorde jag också och kände direkt att de satt hur skönt som helst och att jag gillade dem, trots att det var en ljus färg nedtill där jag är som bredast på kroppen ( alltsåhöfterna) och att jag får stora lår och så vidare, för att inte tala om alla celluliter som kommer synas genom byxorna. Ja ni hör ju, jag har för vana att inte köra ljusa färger nedtill på min kropp för jag har en lista med massa "åh nej-grejer" som kommer dyka upp vid ljusa plagg. Nu däremot köpte jag dessa för jag tänkte att vad fasiken, klart jag ska få ha ljusa kläder nedtill min kropp också, skit samma om någon tycker jags er bred ut i dessa, jag gillar dem och de känns "roliga" att bära nu när våren är här och varmare väder är på intåg, solen lyser och det är helt enkelt säsong för ljusare plagg. 
 
 
 
Någon som har samma "issues" som jag?
1 kommentar »

Vilken mysig kväll!

God morgon på er alla tjusiga läsare! Då var det hux flux redan torsdag igen, på riktigt hörni dessa veckor går i en sån raketfart att man knappt hinner med allt. Sophia är lämnad på förskolan och jag sitter på bussen in till jobbet, i vanlig ordning. Middagen med min vän Nicole igår efter jobbet var så mysig och så välbehövlig - med henne har jag alltid kul och med henne tar aldrig samtalsämnena slut! Vi kan egentligen prata på i hur många timmar som helst, och egentligen inte ens skrapat på ytan över allt vi vill prata om. Det är så härligt, det bara flyter på och inget är jobbigt att prata om, hon är sådär härlig och förståndig, klok och snäll, precis som en nära vän ska vara.  


Denna maffiga burgare åt jag igår- jalapeños är bland det bästa jag vet, mmm mmm mmm! Jag var SÅ hungrig när vi skulle sätta oss ner och äta så en ynklig sallad var inget som lockade just då. En lång dag med typ hundra möten (OBS lätt överdrift) gjorde att jag inte hann äta mina mellanmål så jag kände mig nästa svimfärdig när det gått sju (!) timmar sedan jag åt sist, inte okej alls eftersom jag gärna äter var tredje timma, eller varje... Haha! Nej nu ska jag lyssna vidare på min ljudbok och skrolla lite Instagram innan bussturen är över och det är dags för jobb. Instagram kan ju vara det bästa tidsfördrivet som någonsin skapats, I love it! Ni hittar mig där under namnet fridaochsophia. Ha en fin dag alla! 
 
0 kommentarer »

En lång dag avslutas på ett härligt sätt!

Hej på er! Jag har nu averkat mitt sista kundmöte för idag och ska alldeles strax checka ut från kontoret och låta denna arbetsdag vara slut. Det har varit en minst sagt lång dag med många många möten och just nu känner jag mig riktigt trött i huvudet, jag skulle defitnivt behöva lite mat och dricka, och tur är väl det att jag inom kort kommer att få det också. Eftersom jag skulle jobba så sent idag och inte komma hem till middagen vilket som passade jag på att boka in en dejt med mig fina vän Nicole som jag träffar alltför sällan. Hon har säkerligen redan kommit in till stan och väntar på mig nere vid "Svampen" här nere på Stureplan, så jag bör nog ta och raska på lite så hon slipper stå och vänta mycket längre än hon redan eventuellt gjort. Vilket som tycker jag det här blir en riktigt mysig avslutning på denna långa tunga dag på kontoret, så jag känner mig himla nöjd med denna onsdag ändå. Hoppas ni får en fin kväll alla!

0 kommentarer »

Eurovision och önskelista


Imorse när jag gick till jobbet från Humlegården såg jag dessa stora "skyltar" uppradade längs hela Kungsgatan ner till Stureplan, som en liten påminnelse om att Eurovision är runt hörnet och att det hålls här i Sverige. Nu tycker jag inte alls om Sveriges bidrag som är med och är till och med osäker på om jag kommer att se finalen, det känns liksom inte lika kul nu när det inte är en bra låt/bidrag, men jag vet inte, kanske sitter jag där ändå med ett glas vin i handen och nynnar med på alla möjliga låtar från Eruopas alla hörn. Jag är helt vecko/månadsblind för tillfället och vart lite chockad när jag insåg att det bara är några veckor kvar tills finalen, och än mindre att det nästa vecka redan är MAJ månad. På riktigt hörni, hur fort kan tiden gå egentligen?! Maj månad innebär också att jag fyller år och Sanna som jag åkte buss in med imorse frågade mig dels när vi ska fira mig och dels vad jag önskar mig i present. Jag tänkte att ett sådant inlägg kommer upp här på bloggen, jag måste bara fnula lite på hur min lista ser ut egentligen. Nu blir det lunch för min del innan alla eftermiddagens möten ska betas av efter varandra. Det blir en lång dag på kontoret för min del- hoppas ni har en fin dag!
0 kommentarer »

Är jag lik mina systrar?

I min familj är vi ursprungligen tre systrar och därefter har vi fått en extra i form av Mikaela, som alltså är mettes dotter och vi har inget blondsband, men lika mycket syster är hon ändå. Däremot så finns det ju ingen uppenbar likhet med henne just eftersom vi inte delar föräldrar och därmed har något badn på så vis, så hennes blir svår att likna vid utseendet. Däremot delar jag, Sanna och Mimmi samma föräldrar- och har därmed kanske mer en likhet att hitta i varandra utseendemässigt. Sanna är äldst utav oss tre, därefter kommer jag som mellanbarn och sist men inte minst (jo hon är minst i storleken också) kommer Mimmi. De båda är blonda, korta och små i storleken och liknar varandra rätt mycket till utseende om ni frågar mig, och sen kommer då jag: en lång och mörkhårig tjej som inte är två äpplen hög eller skulle klassas som kortväxt (jag är 1,69 cm och de är runt 1,60-1,62 cm). 
 
Vi har inte de uppenbara likheterna om man ser till just det faktum att jag är lång, de är korta, jag är mörkhårig och de är blonda, men frågan är då: är vi lika på annat vis? Har vi samma drag i ansiktet, kanske näsorna är lika eller ögonformen? Jag som är liksom mitt i det här (en medverkande att jämföra) ser inte riktigt något direkt likhet mellan mig och mina systrar, därmeot ser jag det mellan de två. Ibland när jag pratar i telefon med någon av dem skulle jag kunna satsa pengar på att det är den andre jag pratar med, om jag inte visste att jag pratade med just ena av dem. De har alltså väldigt lika röster just i telefonen, och inte när amn står och pratar med dem "face to face". Jag ser många lika drag i ansiktet mellan de två, men jag kan inte riktigt se att jag har några likheter med dem. Min fråga är då till er läsare, ni som kanske inte känner mig mer än genom bloggen och bara tittar på korten, är vi lika på något vis?
 
 Mimmi 
Sanna

Och så jag...
2 kommentarer »

Drömmer du mycket?

Jag har alltid drömt väldigt mycket när jag väl sover, vilket jag gör varje natt nu när Sophia blivit lite äldre. Det går oftast väldigt fort för mig att somna och jag är ofta också medveten om att jag drömmer i mina drömmar, på något märkligt vis. Kort efter att jag vaknat minns jag också tydligt vad jag drömt under natten, och det är väldigt ofta jag har fullt upp i mina drömmar, att jag alltså är med om många olika händelser och är på flera olika ställen i mina drömmar. Det är nästan aldrig lugn och ro i drömmarna om man säger så. Nu kan man ju tänka asig att jag vaknar upp stressad efter mina drömmar, men det händer ytterst sällan, det kan vara så om jag vet att jag ska hinna med ett flyg eller ska vara någonstans och absolut inte får komma försent, då kan jag känna mig stressad när jag vaknar men då är det också för att jag sovit dåligt under natten och vaknar titt som tätt och aldrig riktigt hamnar i djupsömn. 
 
Men när det nu kommer till just drömmar så finns det flera drömmar jag långt långt senare fortfarande kommer ihåg, som liksom aldrig försvinner ur mitt minne, och likaså är det vissa drömmer som återkommer under årens gång, så när jag väl är i drömmen så kopplar jag ihop att jag drömt precis det här förut. En av mina absolut värsta drömmar som återkommer lite då och då är att jag i drömmen börjar tappa tänder (alltså allt som har med tänder att göra får jag panik över) och att det ibland till och med ramlar ut ett helt parti med flera tänder ur min mun. Lite gömt och försiktgt plockar jag ut delarna ur munnen och förösker dölja för folk att mina tänder helt plötsligt losnat, som om jag liksom är rätt lugn över situationen (!) och ibland är det bara små smulor som åker ur munnen. På ritkigt hörni, det här är så vidrigt att jag mår dåligt av att ens skriva om det nu! Jag har någonstans hört attd et ska vara positvt att drömma om att tappa tänder,d et ska betyda att något nytt och bra kommer in i ens liv, en förändring i positivt bemärkelse är på gång, men jag vet inte om det stämmer. Fast min senaste dröm jag hade om att tappa tänder var natten till tisdagen när vi skrev på papprerna för huset och därmed vart husägare, så ja det kanske betyder något gott ändå. 
 
 
Har ni haft konstiga drömmar, vad drömmer ni om då, och drömmer ni ens eller är det bara "svart" under natten? 
0 kommentarer »

Förberedelser inför att hon skulle komma

I väntan på att Sophia skulle bakas klart inne i min kropp, i väntan på att hon äntligen skulle se dagens ljus och göra oss till en liten familj funderade jag givetvis mycket på hur allt skulle bli. Hur skulle jag bli som mamma? HUr skulle hon se ut? Vad skulle hon tycka om och vad skulle hon inte alls gilla? Ja frågorna var oändliga och inget visste man redan då, mer än att den dagen hon väl kom skulle bli den bästa dagen i mitt liv, och så vart det också. Inför att vi väntade på att den dagen skulle komma förberdde vi mycket i hemmet men även små prylar till henne som man läst att bra att ha när bebisen väl kommit. Vi förberedde med spjälsäng, vagn och alla små pryttlar som man läst i olika listor är bra att ha i hemmet men även med till förslossningen. 
 
 
Något som jag minns att vi valde med omsorg var hennes allra första gosedjur. Markus tittade länge runt på nätet efter den perfekta lilla gosiga figuren och till slut hittade han den, en vit fluffig kanin från märket Jellycat som vi båda föll pladask för. De har för övrigt så galet fina gosedjur och man vill ju gärna ha allihopa, men det känns rätt onödigt också eftersom barnen ofast inte behöver typ hundra gosedjur att leka med. Vilket som köpte vi denna kanin i tron om att kanske den skulle bli hennes favorit, men jag kan såhär nästan två år senare säga att hon knappt tittat åt dens håll, den är inte favorit för fem öre just nu. Nej nu är det hennes docka hon fått av vår gulliga granne Anita som är hennes absoluta favorit samt min gamla nallebjörn som jag fick när jag föddes på Danderyd, de två är hennes favoriter och inte den vi valde så omsorgsfullt. Den kanske faller henne i smaken senare i livet, men tills dess vinner dockan och nallen med hästlängder!
 

Självklart ska dockan få napp också <3
1 kommentar »

En varm hälsning

God morgon på er! Då var det tisdag och Sophia är precis lämnad på förskolan och jag sitter på bussen påväg in till jobbet, däremot inte in till kontoret utan direkt till kundföretaget fram till lunch för att se springa till kontoret resten av dagen och ha kundmöten. En varierad dag minst sagt och den lär gå i ett svep eftersom jag flänger hit och dit, vilket känns rätt skönt för dagar där tiden snudd på står still är nästan aldrig sköna tycker jag. 
 
 
Jag plöjer igenom ovan serie varje dag fram och tillbaka till jobbet och är HELT fast! Den där karaktären är på riktigt inte klok någonstans och det är aldrig långtråkigt att lyssna när Stefan Sauk berättar om vad som försegår i boken och vad som händer härnäst. Vill i lyssna på en spännande deckare/thriller/kriminal-berättelse så måste ni lyssna eller läsa dessa böcker. Jag tror att det är den fjärde boken jag är inne på nu och har nog hittills lyssnat på drygt 60 timmar om denna psykopat, och är inte trött på den än, det bådar gott tycker jag. 
 
 
Igår beställde jag blommor till min mormor och morfar som jag tänker ofta och mycket på och som förtjänar hundra buketter av detta slag bara för att de är dem. De två är bland de viktigaste personerna i mitt liv och jag är evigt tacksam för att de finns i mitt liv. Som en liten hälsning till dem skickade jag dessa blommor och ville egentligen bara ge dem en fin hälsning som piggar upp en måndag bara sådär. Glöm aldrig att berätta för era nära och kära hur ni känner för dem, om det kanske är en liten tanke du ägnade för dem just då, berätta då de för dem, små vardagshälsningar gör så mycket, mer än man tror. Ha en fin dag alla ni gulliga läsare som kikar in här om dagarna! 

0 kommentarer »

Kallelse till hjärtkliniken

Som ni kanske vet sedan innan har vi varit till Uppsala och Akademiska sjukhuset med Sophia två gånger och deras hjärtavdelning för att titta på hennes hjärta. Vid hennes sexmånaders kontroll hittade de ett blåsljud som senare visade sig vara ett hål i hjärtat, varpå det lät i stetoskopet och undersökningar gjordes. Den paniken jag kände när jag satt med henne i famnen och det kom in två olika barnläkare för att lyssna en extra gång var på hennes hjärta som inte verkade låta så som det skulle göra var bland det värsta jag upplevt i mitt liv, där och då trodde jag att det absolut värsta skulle hända och att jag skulle förlora mitt barn. Tur nog var det inte fullt så illa som jag föreställt mig, däremot var hjärtat inte felfritt så som jag önskat. 
 
I höstas var vi på den andra kontrollen av hennes hjärta och då visade det sig att det hål som finns där inne minskat sedan hon var drygt ett halvår, men att det fortfarande fanns ett litet hål kvar. Förhoppningsvis ska det växa igen tillslut under hennes första år i livet men det kommer att bli ett par kontroller för att se så hon mår bra och inte blir påverkad av detta hål under tidens gång, förutsatt att det faktiskt växer igen, för det är ingen garanti att det heller gör det. Det kändes däremot väldigt lungnade att det hade minskat på ett halvår under förra året, och jag hoppas givetvis att vi får positiva besked nästa vecka när vi ska tillbaka dit igen för en kontroll, men jag vågar inte hoppas på för många millimeters minskande hål, så länge det inte blivit större känner jag mig nöjd. På måndag har vi alltså ett återbesök till Uppsala och de kommer att göra ultraljud på hjärtat samt sätta EKG för att mäta frekvenser och annat kring just hennes hjärta, och det här tar drygt en timmas tid så jag hoppas att hon tar det lika bra som hon gjort de två andra gångerna och att vi kan fullfölja hela undersökningen. Sist däremot var hon väldigt ledsen till en början och det var nära att vi fick boka om tiden, men tillslut efter att hon fick sitta tätt mot mig och jag sjöng barnvisor under hela kontrollen så kunde hon lugna sig och läkarna kunde kolla hennes hjärta. Jag håller alla tummar och tår för att vi får positiva besked nästa vecka!
 
 
 Vid förra besöket tog vi en sväng förbi leksaksaffären och vår duktiga lilla tjej fick en leksak med sig hem eftersom hon varit så tapper under kontrollen, och på bilden står vi på parkeringen utanför affären och är redo att gå in och springa från hylla till hylla av lycka!
0 kommentarer »

Grymt skoerbjudande - Kavat!

Hej på er! Imorse gjorde jag ett hejdundrande bra skoköp och kap till lilla loppan där hemma, nämligen ett par ljuvliga sandaler från Kavat i modellen Ängskär. Denna sommar blir det ett par sandaler i puderrosa/gammelrosa färg istället för vita som det vart förra sommaren, och jag fullkomligt älskar den här modellen. Den har ett bra skaft upp till och kardborre som knäppning, vilket gör det lätt att ta av och på under sommarens varma dagar. Jag har verkligen blivit Kavat-fräslt sedan jag fick barn, det lite tar emot att köpa andra skor till henne nu när jag vet vilken kvaltitet det är med just det märkte, sen är de välidgt fina i modellerna också och man får mycket kvalitet för pengarna. 
 
Däremot är de inte de billigaste skorna man kan köpa, många gånger är de skorna dyrare som jag köper till henne än skor jag köper till mig själv, fast det är såpass mycket mindre material till hennes små fossingar, haha. När jag kikade in mitt Intsgramflöde imorse såg jag däremot att fina Linda hade en grym deal på sin blogg där man kunde beställa just Kavatskor med 25 % rabatt och med fri frakt från Sportamores hemsida. Snabb som attan klickade jag mig in där och norpade åt mig ett par sandaler till Sophia och de lär komma hem under veckan för uthämtning, tjoho så glad jag är. Just sandaler var jag ute efter att införskaffa så det var rent flyt att dealen kom ut idag och att jag lyckades få tag i just de sandalerna jag var ute efter. Om ni också ska handla skor från just Kavat så kika in på länken och shoppa ni med, förhoppningsvis finns det modeller och storlekar kvar än. 
 
En liten sandal i perfektion!
0 kommentarer »
Nästa sida