Rymt från Kumla-anstalten!?

Ja lite så kan man fråga sig om jag har gjort på mitt kort från mitt tidigare tagna pass som går ut i sommar. Jag ser på riktigt inte klok ut någonstans på det kortet, jag ser faktiskt rätt läskig ut. En svartvit bild på en likblek brud med mörkt hår och stort uppspärrade ögon som dessutom råkar stå lite snett på kortet (varför tog de kortet snett egentligen?) och som ser ut att helt ärligt vilja ta kål på första bästa person som hon möter på gatan. Japp såpass fint passfoto togs för fem år sedan på mig, och ni kan ju förstå av min beskrivning av kortet att jag inte är helnöjd med det. Nu är ju ett pass inget man visar varje dag, i alla fall inte jag, så det är ju inte hela världen, men det vore ju helt klart kul med ett fint passkort för en gångs skull. Hur länge håller egentligen kort tagna nu i vuxen ålder, är det tio år? Då hoppas jag att det ser ok ut för annars är det lååång tid kvar tills nästa tillfälle ges att göra bättre ifrån mig. 
 
Just nu sitter jag på tåget påväg till Täby centrum och polisen för att uppdatera mitt pass och hinna få ett nytt innan vårens alla resor, och jag hoppas för allt i världen att reglerna kring passfotograferingen ändrats sedan sist jag tog ett kort. Då skulle man absolut inte göra en min, ha stängd mun, inte visa öronen och gärna titta väldigt intensivt in i kameran- du fick inte på några villkor ens le inombords, det var förbjudet! Nu hoppas jag på att man kan få dra liiiiite på smilbanden, så man kanske ser något mänsklig ut och som att man faktiskt har en själ där innanför skalet, men jag vet inte det kanske fortfarande är hårda regler på passkorten. Det återstår att se helt enkelt! När jag flög till New York för ett par år sedan på mitt förra "arga pass" sa jag lite glatt och nervöst till passkontrollanten i New York att jag inte är så arg som jag ser ut på bild, men passkontrollanten såg alldeles hårt och surt på mig och förstod inte alls att jags kojade lite. Jag vart nästan lite rädd för att bli hemskickad bara för min kommentar, men förstår ju givetvis att de inte kan göra så av ett oskyldigt och "icke terroist" skämt, så det var nog lugnt. 

 

Hur mycket får man "posa" framför kameran denna gång tro?
0 kommentarer »

Jag drömmer mig bort i tankar om inredning

Inget hus köpt änsålänge men drömmen om mitt nya hem fortsättter i samma takt som innan, om inte kanske lite mer klickande in på Hemnets app och mer surfande runt på nätet efter snygga nya möbler att inreda vårt framtida hem med. När vi flyttade till vårt befintliga hem, en gaveltvåa på drygt 60 kvadratmeter med hörntomt och söderläge (jättemysigt men börjar bli för litet) så köpte vi som jag nämnt tidigare helt och hållet nytt vad det gäller inredning, nästan inget tog vi med från tidigare hem. Då åkte vi till olika inrednings-och möbelbutiker och gick och mätte och valde hel vilt bland alla fina möbler och prylar som finns där ute att välja och vraka mellan: En riktig dröm som jag suktar efter att få göra snart igen. Självklart kommer vi inte slänga all inredning och alla möbler vi har i vårt befintliga hem vid en framtida flytt, men en del möbler kommer säkerligen bytas ut succesivt. 
 
Något jag gärna skulle vilja byta är vårt köksbord som är i ek och fyra tillhörande stolar med svart lädersits. Det är en jättefin matgrupp, inget snack om saker, men det är en väldigt liten matgrupp (som visserligen passar perfekt i vårt kök vi har nu) men det blir så himla mörkt i rummet av denna typ av träfärg. Jag skulle mer än gärna vilja ha en stor och maffig vit matgrupp med ljusa stolar till, kanske med kromade stolsben eller något. Ja helt enkelt betydligt större bord och betydligt ljusare i färgen, typ som bilderna nedan som är från trademax.seJag åker varje dag förbi den butiken med bussen in till jobbet och riktigt längtar efter att få gå in där och shoppa loss så fort vi köpt oss ett nytt och betydligt större hem än vad vi har idag. 
Vi var på en visning där ägarna hade dessa stolar och ett långt stort vitt bord i sitt stora kök och jag föll pladask för detta utseende!
 
Ett mer klassiskt bod som jag också gillar mycket!
Det här tyckte jag var fint men skulle nog vilja ha ljusgrå klädsel på stolarna om jag fick välja. 
 
Lite kort om Trademax- Trademax är ett familjeföretag som startades då de tyckte att många inredningsprodukter i Sverige var onödigt dyra. Många företag köper in varor där flera mellanled ska ha betalt på vägen, vilket leder till höga priser som du som kund får betala i slutändan. Med hjälp av goda kontakter och ett litet antal mellanhänder vill de erbjuda kvalitetsmöbler till marknadens bästa priser. Enligt mig en perfekt affärsidé i denna växande marknad där folk konsumerar mycket och gärna vill byta ut sin inredning och möblemang. Då kan man för en mindre slant köpa sig ett nytt rum och samtidigt kanske passa på att skänka eller sälja sina gamla möbler så någon annan kan få använding utav det. Bra för miljön och bra för plånboken! 
 
I samarbete med trademax.se
0 kommentarer »

Räkna till tio och rita

Vi har sedan en tid tillbaka räknat "ett, två, tre" till Sophia när vi har lekt typ tafatt eller någon annan lek som oftast innbär att Sophia ska ta sats från ena sidan hemmet och därefter springa genom hemmet till andra sidan när vi räknat till tre, ja och så håller det på fram och tillbaka. Det här har då inneburit att vi inte räknat längre än till tre med henne, vilket kan låta rätt dumt egentligen, hallå klart vi borde såklart räkna längre än till tre. För ett par veckor sedan hörde jag och Markus att hon fortsatte att räkna efter tre när vi räknade högt tillsammans och kom fram ändå upp till nummer tio i ordningen, och hon kan alltså räkna till tio numera. Vi har sedan dess fortsatt räkna högt med henne efter siffran tre och hon verkar ha stenkoll på sifforna som efterföljer. Det är så kul och se hur mycket hon utvecklas av att vara på förskolan, den gör verkligen henne gott att få vara där om dagarna med pedagogerna och de andra barnen. 


Liten som var redo att springa när vi var ute på promenad. 
 
Något hon också lärt sig från ingenstans (läs antagligen förskolan) är att rita cirklar när hon får sitta med papper och penna vid bordet. Det var något jag minns från en middag här för några veckor sedan som Angelica frågade om tjejerna (som är lika gamla) gör och det var inget jag mindes då att Sophia gjorde, eller något jag lagt märke till i alla fall. Men bara någon dag efter vi setts på middag jag och Angelica och de andra tjejerna så satt Sophia vid matbordet och ritade cirklar på pappret. Det tyckte jag var så himla stort, att hon lyckades få till sina små och stora cirklar och såg så koncentererad ut under tider. 

0 kommentarer »

Nygräddade kanelbullar


Hej på er! Den här söndagen bakar vi hederliga kanelbullar här hemma, vilket var flera år sedan sist jag bakade sådana. Sen Sophia var sjuk första vändan här för ett par veckor sedan och vi bakade kokosbollar tillsammans har hon flera gånger sagt att hon vill baka så fort jag ställer mig och lagar mat. Vi bakade hela familjen kokosbollar förra helgen också, och efter det har hennes sug efter att få baka bara växt mer och mer. Nu tror jag i och för sig att det är provsmakningen av bakverken under tiden som man bakar som lockar mer än själva bakningen i sig, men ändå så tycker jag det är himla gulligt och mysigt att hon vill göra det. Alla plåtar är precis gräddade och det riktigt vattnas i munnen av den doft som sprider sig hör hemma samt den synen av att titta på bullarna. Det blir nog till att brygga lite kaffe genast så vi kan avnjuta en söndagsfika inom kort (jag provsmaka en liten bit och det var himmelskt). Vad gör ni idag?

0 kommentarer »

En lista om veckan!

Det är söndag vilket numera innebär en sammanfattningslista över veckan som gått. Listan hittade jag hos Jessica och lånar den alltså ännu en gång!

Vad har varit bäst i veckan?

Att vi inte varit sjuka, någon utav oss, NOLL VABB! Samt mitt möte med chefen som får mig att dra på smilbanden bara vid tanken på mötet. 
 
Vad har varit sämst i veckan?

Att jag fick jordens (ok en lätt överdrift) största finne smack rätt på min haka som liksom käftar upp sig mot alla jag träffar på och pratar med och lite säger "vafan glor du på?!" och sen får den för sig att bli ännu större bara för att jävlas med alla, emst mig faktiskt. Nu tycker jag däremot att det här var ett riktigt skönt "sämsta grej" som hände under veckna, det är ju liksom en fis i rymden av problem man kan få, så jag är varken arg eller bitter över den biten, jag har helt enkelt varit lite mindre behaglig att titta på under veckans gång. 

Vad har du sett för filmer?

Igår hyrde vi äntligen The Martian med Matt Damon som har huvudrollen och jag kan kort och gott säga att jag älskade den. En riktigt sevärd film!  
 
Har du gråtit något?

Jag såg denna veckas avsnitt av Greys Anatomy igår och grät i vanlig ordning. Jag kan ta mig tusan inte se ett enda avsnitt av den serien utan att böla, så galet bra!

Vad längtar du efter?

Jag längtar innerligt till våren! Nu har det bara senaste veckan börjat ljusna betydligt tidigare om morgnarna och håller sig ljusare lite längre på eftermiddagarna, det skvallaras lite om att våren är på gång då, även om det är ett tag kvar. Vilket som tycker jag det är riktigt härligt att få se solljuset om dagarna, kunna gå till förskolan på morgonen när det hunnit bli ljust och inte i något dunkel trist mörker, det lyfter upp vilken dag som helst känns det som. 
 
Vad har du ätit mest av?
 
Sallader skulle jag tro, det har blivit en hel del lunchmöten denna vecka vilket inneburit gratis lunch som det bjuds på under tiden som mötet hålls och det lättaste att bjuda på då är just sallader, vilket jag tycker är perfekt- jag älskar sallader!

Vilken låt sammankopplar du med den här veckan? 
 
Ja eftersom Alfons Åberg visas varje vardagsmorgon hemma hos oss för att underhålla Sophia samtidigt som jag fixar och donar inför förskola och jobb så måste jag säga trudelutten till Alfons-avsnitten. Jag önskar någonstans att jag aknske kunde gå och nynna på en svinbra låt, men när man har små barn antar jag att de där barnlåtarna tar lite över det som spelas på radio. 
 
0 kommentarer »

Letar bästa priset!

Hej på er alla! Då var det lördags morgon och vi kickar igång denna helg med att åka och veckohandla det som behövs till hemmet inför kommande vecka. Jag skriver alltid en lista i den turordning som jag går igenom butiken, dels för att det underlättar att jag förhoppningsvis inte missar att köpa något (läs det funkar inte alltid) men också för att strukturera upp för mig själv så jag ser alla maträtter framför mig medan jag handlar. Oftast brukar det bli att jag dessutom åker till två olika mataffärer då jag innan jag begett mig iväg kollat igenom veckobladen och deras kampanjer osv. Ofast hittar jag en hel del bra grejer på ett ställe och lika mycket bra grejer på ett annat, så när jag ändå är ute och åker tar jag den ena affären först och på vägen tillbaka svänger jag in till den andra, för att få så bra pris som möjligt på allt jag köper.


Jag hade gärna velat ha USAs kupongsystem där man i stort sett kan handla mat för flera tusen kronor helt gratis om man får till det rätta systemet och de rätta kupongerna. Ni kanske har sett programmet "Extreme Couponing" på tv där de klipper kuponger och sortera i olika pärmar som de tar med till affären för att göra sina kap och i stort sett få typ 98 % rabatt på sitt inköp, lite så vill jag också handlar. Nu vet jag att det mesta de handlar med de rabatterna på det programmet är skit och oftast halvfabrikat eller godis, men hade det varit det systemet och vanlig mat i Sverige hade jag definitivt varit en galen kupong-kvinna. Som den här kupongen, när jag ser den i reklambladet blir jag nästan lite salig. Jag ÄLSKAR att göra bra köp och just den här kupongen är en av mina favoriter, det blir nämligen mer än halva priset för tre paket blöjor på Willys när jag handlar med den och får ihop lite andra rabatter också. Jag har en princip och dert är att aldrig betala fullt pris för Sophias Pampers-blöjor, det förekommer liksom inte, jag har alltid kuponger för sådana köp. Jag köper aldrig onödiga saker när jag handlar på detta vis och vi sprara en hel del pengar på att jag lägger ner den lilla extra tiden på att innan jag åker iväg och handlar först av allt kollar var det är för extrapriser på olika varor, bestämmer veckans kommande rätter efter det och gör sedan listor för butikerna- ja det kan låta som ett stort jobb men när man väl är inne i det går det faktiskt rätt fort. 
 

Någon som känner igen sig i mitt shoppingbeteende när det kommer till veckohandlingen?
0 kommentarer »

Dags att ta helg!

Hej på er alla! Då var veckans sista arbetsdag slut och jag sitter på bussen på väg hem för två dagars ledighet som jag känner kommer väldigt väl tillhands efter ett par dagar av intensivt jobb och nu inatt också väldigt lite sömn. Men efter ett väldigt bra möte med min chef idag känns det som att all min enerig är tillbaka trots den där nästan obefintliga sömnen, jag antar att tröttheten gör sig påmind ikväll istället. Jag köpte med mig en liten flaska champagne till mig och Markus till ikväll för att lyxa till det lite och "fira" mina framgångar. Sånt tycker jag är väldigt viktigt, att hela tiden stanna upp i vardagen och njuta av det man gör bra och faktiskt också visa sig själv uppskattningen i det hårda jobb man lägger ner. Gör det ni också, stora som små grejer, se till att verkligen ge er själva cred för det ni gör och boosta er i precis allt som går bra. 
 

De där byxorna jag köpte igår utan att prova visades sig hemma vara ganska så osmickrande på, vilket var synd för de var rätt snygga i sig själva liksom. Men så fort jag böjde mig framåt så gled de ner baktill, och hur oskönt är inte det när man tränar, att behöva rätta till byxorna så fort man gör en rörelse. Nej det var inte acceptabelt så de fick helt enkelt åka tillbaka till affären under dagens lunch, däremot hittade jag ett par andra från Röhnish (ett av mina favoritmärken) och jag visar självklart allt när jag kommit hem, att slänga upp det här på den fullsatta bussen känns lite omständigt och folk lär nog undra om jag är helt klar i huvudet. Det ska bli så galet skönt att komma hem nu, äta lite mat, dricka lite gott, bada med Sophia och därefter ta det lugnt med familjen och bara slötitta på två och läsa böcker med lilla loppan. Hoppas ni får en fin kväll!
1 kommentar »

Ett nytt fräscht badrum!

Jag sitter varje dag och kollar på Hemnet (som ni vet vid det här laget) och spanar in alla möjliga objekt som läggs ut. Jag drömmer mig bort till hus som ligger långt över vår budget men tittar även på allt annat också. När jag sitter och kolla på alla bostäder som ligger ute till salu blir det direkt en jämförelse mellan bostäderna men också att jag kollar extra noga på alla detaljer som varje bostad har. En av dessa detaljer som jag faller extra mycket för är bland annat just de kakel-val som gjorts till badrummen i bostäderna. Generellt skulle jag vilja ha färdiga nyrenoverade badrum i den villa vi köper så småningom, mest för att det är rent praktiskt att slippa göra sådana omfattande renoveringar när man själv flyttat in, men kan ju såklart leva med att man måste fixa det själv också. 
 
En av de stora fördelarna med vårt befintliga boende är att det var nyrenoverat i badrummet precis innan vi köpte det, och det var precis i vår smak. Stora vita plattor på väggarna och mindre mörkgråa till golvet, precis så stilmässigt som jag gillar det, stilrent och snyggt. Så i det här boendet slapp vi undan renoveringen och fick precis så som vi ville, skulle vi ha fördelen med att det blir så med nästa boende också är jag mer än nöjd, men är det inte så så får jag ju se det positiva i att vi själva då får välja exakt vilket typ av kakel vi vill ha och så vidare. Hur kul är inte det också!? En sidan som jag vill tipsa om när det gäller just köp av kakel, klinker, mosaik och badrumsmöbler är Kakelgallerian som är beläget i Kungens Kurva. Du kan även gå in på deras hemsida som är kakelgallerian.se där du hittar hela deras sortiment och vad för alternativ som du kan välja mellan vid en renovering av badrum. Jag spanade in badkar mest av nyfikenhet av vilka typer av olika alternativ det finns och föll pladask för denna stilrena skönhet. Nu har vi inte plats för ett badkar i vårt badrum som vi har nu men i framtiden skulle det vara mysigt med ett badkar som Sophia kan få plaska i och det nedan är defintivt något jag kan tänka mig. 
 
 
 
Detta inlägg är ett sponsrat inlägg i samarbete med kakelgallerian.se
0 kommentarer »

Jag är nog ingen zombie, jag har bara sömnbrist!


Det här har varit den sämsta natten på riktigt länge...! För er som minns långt bak i bloggen när Sophia var nyfödd till drygt nio månader så innebar varenda eviga natt i princip noll sömn och hon vaknade hel tiden och var vaken stora delar av nätterna, riktigt så illa har det inte varit inatt men någon direkt sömn kan jag inte konstatera att det har blivit. 

Hon sov i sin egna säng i drygt två timmar från det att hon somnat för kvällen, det är en av de längre stunderna hon sovit där i när jag tänker efter. Jag kliver upp och hämtar henne till vår säng så hon får sova vidare där resten av natten i hopp om att det blir lugnt och skönt, tji fick jag. Hon vaknar hela tiden, levererar sparkar i rygg och mot ansiktet samtidigt som hon roterar runt i mitten mellan mig och Markus och hon vaknar dessutom 04:48 jätteledsen och nästan otröstlig. Där kändes det som att jag inte ens gått och lagt mig för kvällen. Sån tur var kunde hon efter en stund somna om igen men för min del var det ingen idé eftersom jag skulle upp kort därefter. 

Jag kan ju lugnt konstatera att min dag på jobbet innebär sjuka mängder kaffe för att hålla fokus, det kan nog till och med ätas lite godis eller så bara för att få snabb energi, ja vilket som lär det behövas hjälp på vägen för att hålla igång. Det är ju riktigt tur att det är veckans sista arbetsdag och helgen står runt hörnet och väntar på oss. 
0 kommentarer »

Hoppas jag inte ser ut som en stoppad korv

Hej på er alla! Då var denna arbetsdag slut och jag är påväg hem för lite middag och mys med familjen. Imorgon väntar veckans sista arbetsdag och jag är mer än taggad för den och därefter lite helg. På lunchen idag köpte jag mig ett par nya träningsbyxor, men jag orkade aldrig prova de i butiken. Det blir helt enkelt till att prova ikväll och se om jag ser ut som en stoppad korv eller om de kanske följer min figur någorlunda, jag hoppas såklart på sistnämda. Det var evigheters evigheter sedan jag köpte träningskläder och det vore SÅ skönt om dessa byxor passar, så jag slipper leta desperat efter nya det första jag gör. Så länge jag har i alla fall ett par som passar så är jag nöjd för stunden, givetsvis vore typ sju par vara en dröm, men man kan ju inte få allt på en gång. Hur härligt vore det inte med ett gäng nya träningstoppar i pastelliga färger?! Alltså jag blev SÅ himla sugen på att köpa några sådana, lite färg skulle pigga upp mina annars väldigt svarta och gråa garderob. Hur kommer det sig föresten att det är betydligt lättare att klä sig i starka färger ochs krikiga mönster när det kommer till träningskläder men inte till vanliga kläder? Någon som vet svaret på den frågan? Jag menar man visar sig ju lika mycket ute bland folk i vardagen som när man tränar (oftast i alla fall), så att man skulle tycka helt annorlunda för privata kläder och träningskläder vore ju ganska konstigt, men ändå så är det ju så (jag är en sån!). 
 
 
0 kommentarer »

Bestiga höga ting i hemmet

Sophia har blivit längre och betydligt duktigare på att kontrollera sin kropp den senaste tiden, ja typ senaste månaderna skulle man kuna säga. Numera kan hon typ hoppa upp på vardagsrumsbordet i ett svep (läs lite lätt överdrift kanske) utan att det ens är något direkt motstånd att ta sig upp, hon drar ut köksstolen vid matbordet och sätter sig på den helt själv och kan numera också dra sig upp i vår säng om hon får till det rätta greppet. Hon är även en hejare på att komma upp på toalettstolen i badrummet för att nå vattnet från vattenkranen när vi ska borsta tänderna eller när hon bara vill sitta på den medan jag eller Markus fixar hennes tandborste inför just bortsning utav tänderna. Nedan ser ni hur hon jobbar sig upp på den vita glansiga stolen: 
 
 
Steg 1: nappen måste genast ut, den förstör mitt fokus mamma när jag ska klättra. Bättre att den är på golvet så länge!

 
Steg 2: mamma mamma, där upp vet jag att ni gömmer min tandborste. Kollar du eller, där uppe!


Steg 3: Äsch jag får väl göra det här själv utan din hjälp, dags att bege mig uppåt. upp, upp och IVÄÄÄG!
0 kommentarer »

Ljus och härlig morgon

God morgon på er! Då var det torsdag, veckans kanske näst bästa dag enligt mig. Varför den är kanske nästa bäst är för att fredagen är här inom kort och det innebär att snart är även helgen här, det är bara en arbetsdag kvar (bortsett från själva torsdagen förstås) och sen får man lugnt och skönt packa ihop sitt imorgon för en helg med ledighet och tid för familj och sånt. Solen skiner och man känner riktigt hur årstiden vänder från det mörka kalla till först ut nu ljust och kallt, för att sedan gå över till vår. Det känns väldigt uppfriskande kan jag medge, jag fullkomligt älskar våren och ljuset. Jag vet inte om jag älskar våren extra mycket bara för att det varit en lång mörk och kall vinter, som är min minsta favorit bland årtstiderna och att det därmed är slut på den årstiden, eller för att det helt enkelt hintar om att värmen snart är tillbaka igen. Vilket som älskar jag våren kort och gott- man blir ju så pigg och energifylld så fort ljuset kommer tillbaka! 
 
Sophia vaknade i vanlig ordning precis efter jag klivit upp och gått till badrummet för att fixa mig inför dagen, mend en här morgonen var hon faktiskt på strålande humör och ville hjälpa mig med både ta ut ur diskmaskinen som gått under natten och variera detta med att titta lite på Alfons på tv:n och välja ut kläder till sig själv. Jag fick tid på mig i lugn och ro (haha vem försöker jag lura, lugn och ro på mrogonen när man har barn händer inte!) att både sminka mig och klä på mig, och hon var på strålande humör påväg till förskolan, så jag tror att det gjorde att min morgon och humöret vart ÄNNU bättre än vad det kanske hade varit en vanlig torsdag. Så kort och gott har min torsdagsmorgon innan jobbet varit jättefin, hoppas nu resten av dagen fortsätter så.
 
 
Hoppas ni alla får en fin dag, vi hörs som vanligt under dagen så kika in så hörs vi då igen. 
0 kommentarer »

Utvecklingsmöte och en obehaglig man

Hej på er! Då var min arbetsdag slut på kontoret och den har innehållit både kundmöten, tid för administrativa grejer men även ett intressant lunchmöte. Jag har blivit tillfrågad att sitta en referensgrupp på företaget där vi ska gå igenom lite olika grejer som kan behövas under möten med kunder när det gäller det elektroniska som man använder (vilket är rätt mycket i detta moderna samhälle) och uppenbarligen anser de att mina åsikter och tankar är till nytta, vilket känns skitkul. Det diskuterades och visades utvecklingsgrejer och det var riktigt kul att få vara del i något som komma skall, en liten push framåt liksom. 
 
 
Just nu sitter jag på bussen hem och längtar efter min lilla loppa och hennes pappa. I lurarna lyssnar jag på de sista timmarna av "En nästan vanlig man" och jag är helt uppslukad av denna bok, den är hemsk och väldigt fastklistrande i huvudet. Både under tiden jag lyssnar men även långt efter jag stängt av den tänker jag mycket kring historien och karaktärerna. Nu vet jag att det bara är på låtsas det som sker i boken men det griper tag i mig förbannat mycket och om vartannat blir jag riktigt arg över vissa bitar, haha ja ni märker att jag engagerar mig i boken minst sagt. Nu har jag bara tre fjuttiga timmar kvar att lyssna på denna, sen ska jag direkt börja lyssna på bok nummer två, det finns tydligen en sju-åtta böcker om denna så jag har väl hela våren fram till sommarsemestern uppbokad i att lyssna på ljudböcker om denna Silverbielke som huvudkaraktären heter. En bra vår fram och tillbaka till jobbet kan man säga. Lyssnar ni på ljudböcker och vilka?  
 

Han ger mig rysningar...
0 kommentarer »

Leksaker som låter brum brum

Leksaker känns det ju som att man nästan inte kan ha för mycket av, eller jo när jag tänker efter så känns det så när man ska städa undan allt, men bortser man från denna lilla detaljen så kan man ha en uppsjö av olika leksaker för sina barn. Det finns ju hur mycket kul som helst att leka med! Nu säger jag inte att barnen ska få allt de vill ha, för ett bortskämt barn kan vara det värsta jag vet, men väljer man leksakerna med måtta och köper riktigt roliga saker så kan man ha en hel del roliga grejer att leka med hemmma. Något Sophia (och Markus) älskar är just bilar. Så har det varit sedan hon var liten och det håller i sig än idag, nu är hon ju inte så gammal men det lät lite som att jag insiunerade om det. Vilket som har hon en hel del bilar hemma och jag kikade in en hemsida som heter boinkstore.com där de säljer just häftiga elbilar, något Sophia inte har för tillfället. 
 
 
 
Dessa två häftiga elbilar ovan hittade jag på deras hemsida och det vore sjukt kul att ha en sådan bil till våren/sommaren för Sophia. Hennes första egna bil som vi köpte var hennes gåstol, en röd Ferrari-inspererad bil som hon tyckte var jättekul att gå runt i. När hon väl kunde gå själv köpte vi en till bil som var mer lämpad för äldre barn som just kunde gå själv, och den ser till utseendet snarlik en Ferrari även den, också röd förstås. Hennes tidigare bilar ser ni nedan. Eftersom hon bara haft röda bilar hittills vore det ju faktiskt ganska kul att även elbilen skulle vara röd, för att matcha hela vägen liksom, men vi får se helt enkelt. 
 
 
Boinkstore.com säljer kvalitetsleksaker som håller för leken! De anser att det ska vara roligt och enkelt att handla leksaker och de värnar om just den traditionella leken. Deras ambition är att inspirera med mängder av roliga och självklart giftfria leksaker som kan få barnen att glömma paddan och datorn en stund. Boink har många fantastiska leverantörer som regelbundet informerar om säkerhet och tillverkningsprocessen kring produkterna. Därför hittar du bara giftfria och godkända leksaker hos Boink. Fokus är leksaker av god kvalité och gärna gjorda i ekologiska material. För att kolla deras stora utbud av såväl leksaker som saker till bebisar och deras rum så kikar ni in HÄR
 
Det här är ett sponsrat inlägg i samarbete med boinkstore.com
0 kommentarer »

Det är inte samma sak!

Jag har sedan urminnes tid använt samma ögonbrynspenna vid målning av mina ljusa och tunna egna ögonbryn, nämligen H&Ms billiga penna för typ 30 kr. Den är hård i konsistensen och är perfekt för både min hud och mina ögonbryn, den håller liksom. Plusset i det hela är väl också att den är så galet billig, det är inte jobbigt på något vis tycker jag. 


Nu däremot har de ändrat utseendet på förpackning, vilket gjorde mig lite konfunderad när jag skulle köpa en ny penna, men fick info från tjejen som jobbade på H&M att det är precis samma typ av penna fast i ny förpackning. Jag köpte den i goda tron att hon hade rätt, men vet ni vad, hon hade FEL! Det är är helt annan penna, inte ens i närheten av ursprungspennan. Den nya pennan är alldeles mjuk och målar man på ögonbrynet och sedan råkar nudda det så är halva ögonbrynet sedan borta. Så var det inte med den tidigare modellen. Nu behöver jag er hjälp: kan ni tipsa om en grym ögonbrynspenna som inte är för mörk i tonen och som är hård i konsistensen, alltså att den inte kletas ut i ansiktet det första den gör utan gärna håller en hel dag. Den behöver gärna inte kosta en förmögenhet men gör den det och är världsbäst så får jag se det som en investering. Tipsa på tack! :)
 

Sophia vill gärna vara med i badrummet och leka med sin docka under tiden som en snabb sminkning läggs. 
2 kommentarer »
Nästa sida