En lista om veckan!

Det är söndag vilket numera innebär en sammanfattningslista över veckan som gått. Listan hittade jag hos Jessica och lånar den alltså ännu en gång!

Vad har varit bäst i veckan?

Att Sophia utvecklas så galet mycket varje dag och det är en fröjd för mitt mammahjärta att få vara med och uppleva alla hennes olika grejer med henne. Ord, gester, rörelser- ja allt! 
 
Vad har varit sämst i veckan?

Att Sophia blivit riktigt förkyld och hängig framåt helgen. Lilla plutten kan knappt andas utav allt det där snoret som hela tiden fylls på i snoken på henne. Sen den där envisa hostan ovanpå det, usch så jobbigt för henne. 

Vad har du sett för filmer?

Vi såg den senaste filmen i triologin "The maze runner" och den var riktigt bra skulle jag säga. Spännande som attan och påminde bitvis om ett fenomenalt tv-spel som Markus spelade när jag var gravid, så just den kopplingen till det spelet gjorde nog filmen ännu bättre. 
 
Har du gråtit något?

Jag såg på Nyhetsmorgon igår morse när en man skrapade fram först 25 år och därefter skulle skrapa hur mycket han skulle få varje månad som vinst. Först trodde vi att det "bara" skulle bli 10.000 kr/månad men såg sedan att det var hela 100.000 kr/månad han vann, vilket innebar 30 miljoner kronor. Jag vart så glad för hans skull att jag började grina- lättrörd minst sagt! 

Vad längtar du efter?

Våren våren våren! 
 
Vad har du ätit mest av?
 
Knäckebröd, yoghurt och frukt tror jag.

Vilken låt sammankopplar du med den här veckan? 

Alfons Åbergs trudelutt, det är den första låten jag kommer och tänka på så jag säger nog den. 
 
Vilka emojis får sammanfatta veckan?
 
😷👎🏻💕🍏🎬


Vi var och handlade i fredags och Sophia fick provsmaka en ny juice- både hon och jag tyckte den var ruskigt god! 
0 kommentarer »

Besök till barnläkaren - hur har det gått?

Hej på er! Helgen har tutat på och jag har helt ärligt inte orkat skriva något, istället har jag fokuserat på annat såsom att bara njuta av familjen och inte skriva så fort en ledig tid dyker upp. Hoppas ni har förståelse för det och gjort annat kul ni också i helgen. Jag tänkte att jag skulle berätta kort om hur läget ligger till nu gällande Sophia och hennes mage:

Det var ett inbokat läkarbesök i fredags för att ta tester och träffa just läkaren. Pricktest var det sagt innan själva träffen och pricktest gjordes också, däremot enbart på mjölk och ägg, konstigt nog. Testerna visade ingen allergi mot detta, vilket var skönt, men det gjordes heller inga ytterligare tester. Så nu står vi alltså i det skedet att det inte är laktos, inte är mjölk och inte är ägg- vad är det då? Har hon bara en känslig mage överlag eller är det något annat? Kanske gluten?

Läkaren gav ut recept för Movicol som hon ska börja äta varje dag och vi har även köpt hem Sempers magdroppar. Lactulosen skulle vi framöver skippa helt och bara fokusera på de två andra produkterna. Efter två veckor med detta kommer läkaren höra av sig för koll över hur det gått och om vi eventuellt behöver vidare utredning, ja vi får helt enkelt se. Blir det inte bättre framöver kommer jag definitivt be om att de tar blodprovstester för att se flera andra allergiämnen, men vem vet, kanske hjälper just Movicol och magdropparna. Hoppas hoppas, det ord ju så skönt om hon slapp allergier!  

0 kommentarer »

Födelsedagskalas står på schemat

Idag är det dags för 6-års kalas för min systerdotter Madeleine som fyllde år förra veckan. Egentligen skulle vi varit hos dem förra helgen men eftersom hennes lillebror Elias var sjuk då så flyttades kalast en helg framåt, och den helgen är alltså nu. Det känns helt galet att hon fyllt hela sex år gammal, har börjat tappa mjölktänder och liksom är en tjej nu och inget litet förskolebarn som lär sig prata- tiden går så galet fort! Något jag ser fram emot på detta kalas är min systers marängtårta med färska bär som alltid serveras på kalas hemma hos dem, den är SÅ god och jag skulle typ kunna äta upp hela själv. OBS det var en lätt överdrift, jag skulle antagligen kräkas av allt socker och all grädde, men såpass god är den att jag önskar det fanns utrymmet att trycka i mig hela själv. Paketet är inslaget och det är dags att gå dit alldeles strax - ha en fin lördag alla!


0 kommentarer »

Wow- jag är i chock!

Idag är det två veckor sedan jag vägde mig första gången på över ett halvår och insåg att jag gått ner drygt 5 kilo under hösten, utan att ha gjort några direkta aktiva val för denna nedgång. Det var sinnessjukt skönt att ha "rasat" ner dessa kilon utan att ha kämpat, så som jag alltid annars behöver göra, så det gav också lite motivation att hålla mitt nya sunda jag uppe. Denna motivation har gjort rätt mycket i mitt tänk, jag har sedan två veckor tillbaka tänkt på att inte småäta i onödan och skära ner på vitt bröd, vet ni hur mycjet det här har gjort på min kropp?! 
 
Jo det ska jag säga er: på fjorton dagar har jag gått ner 3,5 KILO och totalt tio centimeter på kroppen mätt på midjan, höften, magen, låren och armarna! Det är nästan lite sinnessjukt känner jag, det är väldigt mycket på så kort tid. Jag har inte svält mig, snarare tvärtom, jag har ätit pizza och chips på helgen, men det är nog också just det, att jag bara ätit onyttigt på helgen och inget på vardagarna. Det vita brödet har minskats på rejält och frukt till mellis istället har nog gjort susen tror jag, eller jag gissar på det. Jag har precis som förut när jag gick ner i vikt mätt min kropp i centimeter samt tagit bilder på min kropp, allt för att se exakta resultat och inte stirra blind på vikten. Jag tycker det är så mycket roligare och mer intressant att se Bildt och mäta med måttband på kroppen då det oftare visar mer resultat än vikten som faktiskt kan stå relativt still men mycket kan ha hänt ändå, så därför mäter jag också för att inte tappa just motivationen om det dippar då och då. Jag tänkte att det kanske ska komma upp ett "före & efter" bild under tidens gång här på bloggen, men jag vet inte, vågar jag? Vi får se helt enkelt... 
 
0 kommentarer »

Min första bok och en lång mening

I helgen som var satt vi vid köksbordet och pysslade med lite allt möjligt. Sophia och Markus ritade i hennes "Min första bok" och hade jättekul med det. Jag dokumenterade detta i form av att ta kort och fyllde även i mycket information i boken om hennes utveckling den senaste tiden. Det var nog typ ett halvår sedan jag fyllde i något senast och det har hänt galet mycket på det halvåret, så därav fanns det galet mycket atts kriva om också. Jag fyllde ju självklart i denna information efter att Sophia var klar med sitt ritande, annars hade nog boken varit i flera delar på grund utav en eventuell dragkamp oss emellan, så för att bespara oss från tårar och böcker som går sönder så väntade jag snällt på min tur. 
 
 
När hon väl hade ritat klart och jag var klar med veckobladen från alla mataffärer så fick hon sitta och titta i dem istället. Ja jag kanske ska nämna det att jag kikade igenom reklambladen samtidigt som hon målade också så därav fanns de på bordet. Vilket som, hon satt och tittade och ritade i dessa reklamblad och Markus frågade när hon hade ett uppslag framför sig "- vad är det Sophia?" och pekade på någon matprodukt på bladet. Sophia svarar då "-det är mat" och pekade på samma produkt Markus precis pekat på. Kan ni förstå!? Hon sa alltså sin första 3-ords mening i helgen, 1 1/2 år gammal! Vi gapade stort och vart helt lyriska vid matbordet, ja alltså jag och Markus, men det smittade även av sig så Sophia vart lika glad hon, även om hon kanske inte förstod innebörden av hur och varför vi var så glada. Sophia är en riktig liten pratkvar och det har definitvt sprutat ut mer och mer ord sedan hon började på förskolan, precis så som vi hört och anat om skulle ske. Det ska bli spännande och se (höra?!) vad nästa ord och mening blir. 
0 kommentarer »

Han är hysteriskt kul!

Vi har sedan en rätt lång tid tillbaka nu gjort det till rutin att titta på ett eller två avsnitt av Alfons Åberg när vi är klara för sängen. Ja alltså att vi har badat, fått pyjamas, druckit välling (inte vi, bara Sophia) och bortstat tänderna- ja då får man mysa ner sig i sängen och titta på Alfons Åberg på tv:n. Sophia verkligen älskar just Alfons Åberg och frågar man henne om hon vill se det skiner hon upp som en sol, spärrar upp ögonen och utbrister "JA, pappa". Varför hon säger pappa är just för att Alfons pappa är en rätt central roll i avsnitten, och hon har helt enkelt snappat upp på pappa. Hon älskar Alfons överlag, men det är en karaktär i avsnitten som hon gillar allra mest, och det är Småtting! Den här lilla busungen som Alfons ska passa, eller sitta bredvid på ett kalas vid vuxenbordet eller ja bara leka med, den lilla killen gillar Sophia allra mest. 
 
Så fort Småtting dyker upp på tv-skärmen utbrister hon i skratt, alltså inget litet skratt utan hon lutar sig bakåt och skrattar så hon kiknar åt den där lilla killen. Det är helt underbart att se och höra henne bli så glad och verkligen genuint skratt åt en karaktär på det viset. Hon sitter helt trollbunden och bara väntar på att nästa "punch-line" ska släppas från Småttings mun. Har era barn fastnat för någon karaktär på detta vis och liksom alltid skrattar åt samma sak? Det är nämligen det hon gör, hon skrattar på precis samma ställen i avsnitten och det är alltid när Småtting är med i bild. 
 
 
Bild lånad från google.se
1 kommentar »

Eftersvettningar och sömnlös natt

God morgon på er! Sophia är precis lämnad på förskolan och jag har hoppat på bussen in till stan och jobbet. Det är andra dagen som jag lämnar och lika mycket tårar kom idag från den lila loppan, plutt alltså. Men tids nog är de där tårarna ett minne blott, så det är bara att hålla ut för oss båda. Att sitta med eftersvettningar på bussen är något jag insett kommer ske i stort sett varje morgon. Så fort jag lämnat henne och går mot ytterdörren ser jag på klockan att om jag skyndar mig lite och småspringer till busshållsplatsen så hinner jag precis med en buss som kommer strax, och då tar jag alltså fart och börjar småspringa. Det här gör ju då också att jag sätter mig på bussen, snabbt uppvärmd i kroppen och börjar känna hur eftersvettningarna kryper på mig. Usch så drygt och jobbigt det är, men efter typ fem-tio minuter är det ju lugnt igen så det är ju inte hela världen, däremot känns det asäckligt! 

Jag känner mig definitivt inte utvilad denna morgon. Sophia somnade inte förens runt tio igår kväll, trots en hel dag på förskolan (!) så tror man ju att hon inte borde gjort det utan snarare däckat vid middagen, men en överpigg tjej hade vi alltså hemma igår. När vi väl alla tre somnat för natten tänkte jag också att hon borde sova rätt bra eftersom hon varit vaken så länge, men där hade jag fel också. Hon bökade och vaknade ungefär en gång i timman hela natten, var galet ledsen vid halv fem, för att sen somna om och sova gott fram tills jag väckte henne vid halv sju. Så när jag väl gått upp ett tag efter hennes gallskrik, ja då passade hon på att sova djupt. Är det inte typiskt det va? Idag är det kaffe i mängder som jag ska dricka, allt för att orka med en smockfull dag på jobbet. 


Gammal bild men en sån kaffe tänkte jag köpa mig när jag kommer in till jobbet- mm mm mmmm!
1 kommentar »

Jag ser inte klok ut!

Jag har ju tidigare nämnt att mitt hår inte går utanför dörren utan att fått sig ett "puff" och hjälp på vägen att hoppa upp lite från mitt hårbotten. Visst har det hänt att jag åker och handlar på helgen helt ofixad och inte bryr mig ett skvatt, men ska jag in och jobba eller ska ut bland folk en hel dag/kväll, ja då går jag inte utan att jag fixat mitt hår! Det kan låta hur ytligt som helst, men jag klarar inte av att ha helt livlöst och platt hår, det riktigt kryper i kroppen och jag får lite smått panik över att folk tittar på mig och tänker sig att jag är en trött och sliten hal säl eller något. Håret är betydligt viktigare för min del än att jag till exempel har smink på mig, sminket klarar jag mig bättre utan, och det kan till och med vara skönt att gå utan det, men håret slipper INTE undan kammen och hårsprayen! Nedan ser ni hur det ser ut när jag gått lös med mina produkter och tupperat på utan bara den, så ser det alltid ut när jag fixar mitt hår, men ni kan vara lugna, jag är inte färdig när det ser ut såhär utan jag kammar faktiskt till det lite också. Mina kollegor eller vänner som ser mig såhär när vi fixar oss tillsammans brukar ofta skratta högt och länge, men det förstår jag också att de gör,d et ser inte klokt ut. 
 
Om jag inte tupperar såhär krafigt och sprayar i botten så åker mitt hår ner halvvägs genom dagen och då står jag där och ser ut som den där sälen som jag inte för fem öre eftersträvar att se ut som. Ni kan ju gissa lite lätt att en kam alltid ligger i min väska när jag är iväg någonstans, så jag varsomhelst kan tuppera upp det igen om det mot förmodan gått efter tygndlagens regler och glidit ner på mitt huvud...
 
0 kommentarer »

Premiär- jag lämnar på förskolan

God morgon på er! Idag är en stor dag i vårt hem, idag börjar Markus jobba igen vilket innebär att både han och jag jobbar och Sophia går på förskolan samtidigt. Det känns väldigt märkligt att det numera ska vara så och att tiden för föräldraledigheten med henne är förbi. Ja alltså dagar har vi ju kvar att ta ut, men den här första tiden med föräldraledighet i ett svep är alltså förbi: nu börjar en ny era i våra liv. 
 
Idag var det min tur att lämna Sophia på förskolan för att sedan åka in till stan och jobba. Vi har fördelat det så att jag lämnar alla morgnar och Markus hämtar alla eftermiddagar, så vi får se hur det går och hoppas på det bästa. Den här morgonen gick jag och Sophia upp sist i familjen, vi är inte så många fler än Markus i familjen så det är inte så svårt att vara just sist heller, men vilket som var fallet så. Vi tog det rätt lugnt tillsammans, vaknade till, fixade oss och gick sedan en kort promenad ner till förskolan där Sophia numera spenderar sina dagar tillsammans med vänner och personalen där. På vägen ner gick allt bra, jag berättade att hon ska äta frukost med sina vänner och pratade lite kring det, samt att jag ska åka och jobba ett tag men att pappa kommer och hämtar sen. Hon instämde på allt och verkade nöjd. Väl inte på förskolan fick jag världens starkaste koalabjörn fastklistrad på mig och när vi skulle säga hej då kommer krokodiltårarna. Usch vad jobbigt det är! Däremot vet jag att de går över bara någon minut efter jag gått, men det känns ju verkligen i mammahjärtat. Hoppas varje morgon inte kommer vara såhär utan att det går över inom några veckor eller så. Åh herregud vad jag älskar den där lilla loppan <3


Glad tjej i hallen innan vi klätt på oss och gått till förskolan! 
1 kommentar »

Ett tråkigt men roligt besked

Då har jag jobbat klart för idag och är påväg hem till min familj för lite kvalitetstid innan det är dags för att gå och lägga sig och därefter påbörja en ny dag. Den här dagen vart allt annat än vanlig på kontoret, idag sa nämligen en kär kollega till mig upp sig, det kom oväntat och det är såklart väldigt tråkigt för oss i teamet. Däremot är det världens chans för henne och jag förstår fullt ut att hon nappade på den chansen också. Vilken grej att byta jobb efter en så lång tid på samma ställe, modigt inte minst sagt. När hon berättade för oss att hon hade sagt upp sig trodde jag först att hon skulle släppa en annan bomb, att hon var gravid, men riktigt så var det ju inte, det var "värre" än så. En graviditet innebär ju att någon en borta ett tag men kommer tillbaka igen, men att säga upp sig är ju så mycket mer definitivt, vi kommer inte jobba ihop mer, hon kommer inte tillbaka (högst troligen). Det känns såklart jättetråkigt men jag blir också så väldigt exalterad över hennes beslut, vilken fantatsisk grej hon gör och vad mycket nytt hon kommer vara med om. Självklart superläskigt att börja om helt och hållet på en ny arbetsplats med nya kollegor och nya rutiner, men också jättekul att just få lära sig nytt och göra om sin vardag helt och hållet. Uppfriskande minst sagt! Någon läsare som gjort ett sånt här livsomvälvande beslut och bytt jobb eller liknande?


Bilden har inget med just inlägget att göra, utan jag är helt bara hur nöjd som helst över min fantastisk julklapp som får föjla med mig varje dag- älskade Michael Kors! 
0 kommentarer »

Helt i onödan

Lunchen är intagen och resten av min arbetsdag ska jag spendera ute på ett kundföretag för lite möten. Just sådana här dagar, där jag är både på kontoret och ute och flänger gillar jag verkligen. Jag får lite av båda och tiden går så galet fort, vilket betyder att jag snart får komma hem och pussa på min lilla familj! Just tisdagar brukar jag annars inte tycka är så speciellt roliga, det är liksom långt kvar till helgen och helgen innan har precis varit, men jag har lyckats jobba ändå; så ja den dagen är en ritkig "blaha" dag i mina ögon. men när sådana här tisdagar som idag dyker upp där jag får vara lite överallt och variera min dag väldigt mycket så känns tisdagen inte alls som en vanlig "grå" tisdag, så det är ju bra. 
 
 
Imorse tog jag mig tid att locka håret med min fantastiska locktång jag köpte efter julen som var, Cerwand heter den, och jag vart SÅ nöjd med mitt hår. Det var däremot bara fint stylat tills jag hoppade av bussen imorse för när jag väl sagt hejdå till Sanna och tog mina steg mot kontoret regnade det ner från himlen, och inte lite utan ganska mycket. Det här gjorde då att mitt hår fick ta stryk eftersom jag inte hade ett paraply med mig i väskan vilket också innebar att min tid med locktången imorse var helt förgäves. Dessutom lyckades jag bränna mig på tummen medan jag lockade mitt hår, så det var helt enkelt inte meningen att jag skulle göra mig fin i håret idag om jag förstår gudarna rätt. Jahapp, så kan det vara ibland helt enkelt och jag hänger inte läpp för det. 
0 kommentarer »

Börjat följa Farmen

 
Farmen har börjat visas på Tv 4 sedan någon vecka tillbaka och jag tror helt ärligt det måste vara typ 15 år sedan jag såg det sist, det var nog första säsongen eller så. Intriger och roliga karaktärer gjorde väl att jag drogs till det, antar jag, men sen bara försvann intresset för att fortsätta titta de övriga säsonger som kom efter det. Kanske att det var just namnet "Farmen" som liksom fick ingresset att slockna, att bondgårdar och sånt inte intresserar mig något vidare eller helt enkelt att jag hade annat för mig när programmet sändes. Vilket som har det liksom inte varit ett program i min smak, förens nu uppenbarligen!?
 
Nu sedan det startade igen för någon vecka sedan har jag och Markus sett programmet var och varannan dag och hänger numera med i både karaktärer och intriger och är snudd på fast i handlingen. Hur ska det gå för dem att bygga det där staketet? Kommer de få några ägg imorgon och vem ska fightas mot vem i veckans slut? Det har liksom smygit sig på oss det där programmet och vi har helt klart fastnat. Någon som känner igen sig i det här? Kanske inte just Farmen men något annat program eller så?
0 kommentarer »

Mitt egna rum!

Sedan jag började jobba i höstas igen efter min föräldraledighet så har jag haft min kontorsplanen ute i ett kontorslandskap, vilket inte har gjort någonting förutom när jag själv började boka in kunder och träffa dem, då var det lite bökigt att kolla runt bland mina kollegor vem som inte skulle vara på kontoret just den dagen när jag skulle träffa mina inbokade kunder. Ja alltså detta för att jag skulle få låna rum att sitta i under mötet med kunderna. Det var alltså lite trixigt att fixa men inga konstigheter egentligen, bara att det vore skönare med ett eget rum som jag vet alltid är mitt och som gör att jag kan boka kunder när helst jag vill. 
 
Sedan en vecka tillbaka har jag haft mitt alldeles egna kontorsrum! Ett rum jag kan stänga dörren om mig, sitta i lugn och ro och jobba, ringa samtal utan att alla andra hör mig prata och kunna träffa mina kunder precis alla tider under dagarna som passar mig. Det känns så himla skönt, och faktiskt lite stort också. Jag, Frida har ett eget kontor som är mitt, det har jag aldrig haft förut. Jättekul tycker jag, även om det kanske kan ses som en liten grej egentligen. Det är även små sakerna i vardagen som gör mycket :)
 
1 kommentar »

Ny vecka med nya jackan

God morgon på er alla! Då var helgen förbi och det är dags för en ny arbetsvecka för min del, och jag har en känsla av att den här veckan kommer gå precis lika fort som förra veckan gick, men det återstår ju att se. Idag är det möten för fulla muggar för min del, men större delen av tiden är inte med kunder utan med mina kollegor, vilket är kul eftersom jag inte hinner träffa mina kollegor så mycket under veckan för jag är iväg till kundföretag eller sitter i möten med kunder, så tiden däremellan är rätt begränsad. 


Idag är det premiär för min nya tunnare jacka som jag köpte under julledigheten. I och med att det vart typ 15-20 minusgrader efter att jag köpte den så har den inte använts förens nu, men idag är det dags alltså. Vi får se om jag gillar att använda den eller om det känns lite "njae" att ha den på sig. Såhär nu precis när jag tagit på mig den känns den bra, så jag tror nog att den får tummen upp efter dagens slut. Hoppas ni får en fin dag! 
0 kommentarer »

En lista om veckan!

Det är söndag vilket numera innebär en sammanfattningslista över veckan som gått. Listan hittade jag hos Jessica och lånar den alltså ännu en gång!

Vad har varit bäst i veckan?

Att jag debuttränade mitt allra första träningspass denna vecka! Det känns som en fräsch start på mitt sunda liv som jag tänkte komma tillbaka till och jag har både ont i rumpan efter det passet och känner mig alldeles upprymd över tanken att få träna snart igen. Min ambition är att fönska få in hemmaträning här hemma, men en sak i taget helt enkelt.
 
Vad har varit sämst i veckan?

Att Sophias mage krånglar igen, att laktos alltså inte var lösningen på problemet...

Vad har du sett för filmer?

Igår kväll skrollade jag på tvn och såg att Paranormal Activity 4 började precis då, så den såg jag och Markus. Tror den heter "The Marked ones" också, den fick helt klart godkänt. Något obehaglig och lite läskig, pirrigt och stressigt bitvis så det dög för en slötittande kväll helt enkelt. 
 
Har du gråtit något?

Nej inga tårar denna vecka!
 

Vad längtar du efter?

Till våren, även om jag tycker tiden just nu är härlig och vill stanna upp och bara njuta så älskar jag våren och vill gärna att den kommer tidigare, ja typ i mars vore fint. 
 
Vad har du ätit mest av?

Rågi knäckebröd- jag ääääälskar just det knäckebrödet! Äter det till frukost och kvällsmavka om jag är hungrig just då, mums. 

Vilken låt sammankopplar du med den här veckan? 

Sophia har lyssnat på en helt värdelös engelsk låt/visa på ipaden den här veckan, vilket hon i och för sig gjort längre tid tillbaka än så, men den här veckan har jag omedvetet gått runt och sjungit: "Johnny johnyy?! Yes papa...."
 
Vilka emojis får sammanfatta veckan?
 
💪🏻👍🏻😅✨💕

1 kommentar »
Nästa sida