Testagram - en rosa box!

I samarbete med testagram.se
 
Denna månads låda från Testagram gjorde mig så himla glad när jag öppnade den, för lådan var nämligen en rosa låda i förmån för Rosa Bandet och bidrag till cancerforskningen som görs extra mycket under just oktober månad varje år. Nu är det sista dagen av oktober månad och därför är det väl bra att jag passar på att dela med mig av månades box på rätt sida av dygnet, elelr vad säger ni? Det som är så bra med just denna månads box, inte bara för att den är rosa och innehåller bra och fina saker, men också för att jag är med och stödjer cancerforskningen med 42 kronor, varje mottagre av oktober månads box är med och stödjer med 42 kronor var. Många bäckar små och varje bidrag räknas, så himla himla bra! Denna månads box hyllar brösten och jag tycker det är ett fantastiskt initiativ - i boxen fanns dessutom en enkelt guide med som visar hur man med tre steg känner på sina bröst (helts i duschen) för att kunna upptäcka eventuella knölar som kan ha dykt upp där. Så viktig information och så bra att brosychren följde med. Boxen innehöll följande saker:
 
  • Yes Platinum Original - ett riktigt riktigt bra diskmedel som jag till vardags använder i tablettform till vår diskmaskin, men tididgare inte köpt i just flytande form för handdisk, så jag blev väldig glad när jag såg denna förpackning och mycket nöjd med resultatet vid diskningen. Den gör definitivt sitt jobb väl!
  • Gillette Venus Embrace Snap - en rakhyvel i miniformat (skaftet) som dessutom kommer i en smidig förpackning som du lätt kan ha med dig på resor med mera. Jag använder själv Gilette Venus hemma när jag rakar benen och blev därför väldigt glad över att få denna hemskickad fast i mindre förpackning - perfekt när jag ska ut och resa och inte vill ta med den som alltid är i badrummet. 
  • Lenor Gold Orchid - hemma hos oss har vi alltid, alltså alltid kört på samma sköljmedel (en vana helt enkelt) och jag har därför aldrig provat mig på just Lenor och deras sortiment. Vid första tvätten och anvädning av denna vart jag glatt överraskad över doften. Tvätten doftade mjukt och blommigt men inte "för" mycket, om ni förstår vad jag menar. Sedan denna damp ner i brevlådan har jag inte använt vårt tididgare sköljmedel, ett bra betyg antar jag. 
  • Always Liners - perfekt tunna som inte skaver eller känns jobbiga att bära.
  • Rosa bandet - och givetvis följde årets designade Rosa band med i denna box. Jag har ett gäng sedan innan som jag köpt och eftersom jag har några jackor så blev denna perfekt att sätta på den jackan som inte hade ett Rosa band på sig.  
 
En fantastisk box där samtliga produkter får 5 poäng av 5 möjliga från mig!
0 kommentarer »

En lista om veckan!

Det är söndag vilket innebär en sammanfattningslista över veckan som gått. Listan hittade jag hos Jessica och lånar den alltså ännu en gång!
 
Vad har varit bäst i veckan?
 
Att få komma hem till huset varje dag - jag är så enormt lycklig, glad och tacksam över denna flytt och att vårt drömhus verkligen är vårt! Det känns så ofattbart att gå där inne och inse att det är där vi bor och att allt där inne är vårt hem, vårt hus liskom. Varje dag har det pillats med lite saker och nu under helgen har Markus varit enormt duktig med elgrejer här hemma och det känns så roligt attd et hela tiden går framåt i "operation flytta in och göra det till vårt hem".  
 
Vad har varit sämst i veckan?
 
Jag och Sophia hade en dålig morgon där hon sovit dåligt under natten och var trött och jag var stressad iväg eftersom morgonen bara bestod av tårar och motkamper från henne och jag insåg att det var hundra saker att göra innan vi kunde komma iväg till förskolan. Den morgonen var sämst på alla vis! 
 
Vad har du sett för filmer?
 
Nej inga filmer denna vecka utan dagarna har mest bestått i att hela tiden fixa något med hemmet, vilket är riktigt kul också.
 
Har du gråtit något?
 
Jag fick torka lite tårar när jag lyssnade på avsnitt 100 av Tvillingpodden med mina fina vänner Angelica och Jessica - jag är så himla himla stolt över deras driv och engagemang och känner bara "wow vilka fantastiska människor jag har i min närhet". Alla förtjänar dessa två som vänner!
 
Vad längtar du efter?
 
Egentligen skulle jag vilja säga tills vi är klara med allt i huset, men det är ju faktiskt lite kul att hela tiden ha små grejer framför sig, men ja i det stora hela skulle jag nog vilja ha allt med huset klart direkt faktiskt!
 
 
Vi har firat flytten i helgen och på bilden ser ni även en sneakpeak på belysningen ovanför matbordet.
0 kommentarer »

En dag för fix i huset!

God morgon (förmiddag?) på er alla! Solen skiner in i huset och det verkar minst sagt bli ett magiskt höstväder ute idag. Tyvärr ska inte jag och Markus ta del av det men Sophia kommer säkerligen göra det när hennes farmor kommer och hämtar henne vid lunch. De ska ha en dejt idag och under tiden får jag och Markus chans att fixa här hemma utan en liten loppa som kräver uppmärksamhet. Väldigt skönt och set väger liksom upp att vi inte kommer att vara ute något idag, det händer så mycket här hemma just nu. Igår efter jobbet häll Markus på i ett par timmar och fixade med våra sänglampor och jag kommer att vi er resultatet sen, det blev så galet snyggt och stilfullt - jag älskar att jag lever ihop med en elektriker! 
 
 
Idag ska lamporna vid vardagsrummet och ovanför matbordet fixas med, och jag ska tömma flyttlådor och storstäda bland annat. Ovan ser ni hur vardagsrumsdelen ser ut just nu, men fjäderlampan ska centreraS över bordet och en spotskena ska upp ovanför tv:n till vänster, sen är det påväg att bli lite klart. ja växter och sånt ska vi ju ha också, men skälva grunden alltså. Hoppas ni får en härlig dag!
0 kommentarer »

Större och bredare

I samarbete med gotobed.se
 
I och med denna flytt vi precis gjort till huset har jag och Markus funderat strakt på om vi kanske ska investera i en ny säng till oss. Vi har nämligen fått ett betydligt större sovrum än vad vi hade innan så platsen för en större säng finns definitivt. I dagsläget har vi en 180 cm bred kontinentalsäng i märkgrå/svart tygfärg, en säng som absolut funkar för sitt syfte men som såhär fem år senare känns lite för liten när vi har en liten tjej som gärna ligger mellan oss om nätterna. Jag dessutom (och Markus också) är väldigt sugen på en ljusgrå ram och sänggavel, för att ljusa upp den stora möbeln som upptar fokus i rummet och jag skulle ljuga om det inte är en stor anledning till att jag skulle vilja köpa en ny säng, men just att få en större säng vore himla härligt också. 
 
När det gller just val av säng så är det enormt viktigt att köpa en säng som är anpassad för din kropp, för att du ska få en så bra sömnupplevelse som möjligt och verkligen få en god natts sömn. Alla vi småbarnsföräldrar vet ju hur jobbigt det är med sömnbrist (!) och att då ha en säng som gör att man sover dåligt om nätterna är inte bra alls. Hos gotobed.se hittar man sängar som med omsorg och eftertanke är handplockade bland marknades bästa utbud av sängar och sovrumstillbehör och dessutom till ett bra pris. Om man läser på deras hemsida kan man se att människan spenderar hela 26 år av sitt liv åt att sova, och sedan ytterligare 7 år liggandes i sängen i väntan på att somna. Till råga på detta lider tydligen var tredje svensk av någon typ av sömnproblem men att få väljer att investera i just en bra säng. Utefter den här läsningen kan jag kort och gott konstatera att vi tillbringar en stor del av vår tid i sängen och att det känns väldigt viktigt att ha en säng som man sover gott i. Vill man inte bara besöka deras hemsida så kan man ta sig till deras butik som ligger i Kungens Kurva här i Stockholm för rådgivning kring just sängen som är bäst lämpad för ens egna behov och få en riktigt bra service - något jag tror är viktigt att få just vid köp av säng!
Jag har spanat in denna skönhet och är riktigt sugen på en sådan!
0 kommentarer »

Något stort och mörkt på vägen!

Hej och god morgon på er alla! Idag är det fredag och det känns så härligt med helg inom kort, för veckan har gått fort men har varit väldigt intensiv och lite ledighet skulle sitta fint, hur mycket ledighet det nu blir i helgen med allt som ska göras i huset, hehe. Fast det med huset är ju kul och att se hur allt växer fram som vi vill ha det är så triggande så man liksom bara kör på. Imorgon tror jag att Markus ska sätta upp våra lampor vid sängen och fälla in i väggen med dimmer och sånt, fast han har mycket elgrejer att göra så jag kanske tar fel nu på vilken ordning och det kanske var att dra kablar o väggarna för att tv:n i sovrummet ska funka, ja eller båda, jag kommer inte ihåg. Mycket saker har vi att göra i alla fall, och roligt blir det när det är klart!
 
 Jag älskar vårt hus!
 
Sophia lämnade jag nyss på förskolan och jag tänkte även jobba en tidig dag idag så jag passar på att även hämta henne idag, så himla mysigt att vi båda får en kort dag och passa på att njuta in helgen lite extra tidigt och mycket. Ja sen kommer ju Markus hem också så vi kör inte en tjejkväll, men jag passar på att hämta helt enkelt. När jag åkte till förskolan för en stund sedan med Sophia var det becksvart ute och regnet duggade, så sikten var ganska dålig men när jag körde kunde jag se något stort och svart stå i mitten av vägen. Jag närmade mig långsamt och där stod alltså en enorm älg (!) som verkligen inte brydde sig om oss, så jag stannade upp och "flashade" med mina lampor så bussen längre bort såg den också, men den struntade i oss båda. Jag hann tänka i typ en mikrosekund "kommer det fler älgar?" för jag har för mig att rådjur kommer i grupp på två eller fler, men inga fler älgar dök upp och den stora älgen lunkade sakta iväg bort mot ett bostadsområde. En helt klart annorlunda start på fredagen, hoppas er dag blir fin!
0 kommentarer »

En bättre morgon och en märklig upplevelse

God morgon på er! Sophia är precis lämnad på förskolan och jag sitter på bussen på väg in till jobbet för en rätt rolig dag (tror jag) med ett varierat innehåll. Den här morgonen gick betydligt bättre än gårdagen eftersom Sophia kom i säng i god tid igår kväll och sov bra under natten, förutom ett uppvak där hon förvirrat ledsen slänger sig runt men tillslut somnade om. Det är så jobbigt när hon sover och "vaknar" upp smått hysterisk i ett sömntillstånd där man inte kan få kontakt med henne, men med en hand på henne och en lugnande röst brukar det gå över relativt fort. Någon vars barn gör samma sak om nätterna? Idag är det "Nalle/snuttens-dag" på förskolan och Sophias älskade nalle fick följa med och skulle få en rundvisning av henne på förskolan av henne, så gulligt.
 
Jag har ju helt glömt att berätta om en så märklig upplevelse i början av veckan och som var så knäpp och rolig. Jag satt och väntade på min sallad på det café jag alltid äter lunch på ute hos kundföretaget. Jag satt med ryggen mot själva serveringen/disken och tittade ut på gatan där folk passerade och i mina öron hade jag ett avsnitt av Creepypodden, så jag var verkligen i ett fokuserat tillstånd. Då, från ingenstans dyker två händer upp bakom mig, för in de under mina armar och upp i armhålorna för att kittla mig hårt och bestämt. Sekunden efter börjer sig en man över mitt huvud och tittar fram glatt, för att på en millisekund inse stt han tagit fel person, det var inte mig han skulle kittla! Han skrattar nervöst och ber om ursäkt och jag skrattar dels för jag blivit kittlad men också för att situationen var SÅ märklig! Snabbt försvann han och min sallad dök upp framför mig, så där satt jag nykittlad och skulle precis börja äta, och med världens fniss i mig. Hur märkligt var inte det? Att bli kittlad av en främmande man, ja det händer inte ofta (min första gång..) och jag tänker att han måste skämmas rätt mycket över händelsen. Förhoppningsvis har han kommit över det och att han precis som jag ser det som en rolig grej att berätta om. Hoppas ni får en fin dag!
 
 
En bild från tidigare i höstas
0 kommentarer »

Mat.se

I samarbete med Mat.se
 
 
Tidigare i veckan fick jag möjlighet att testa Mat.se och deras matbutik online, något jag aldrig tidigare testat men varit sugen på att just prova. Jag och Sophia brukar varje helg åka och storhandla, vilket betyder att en hel kundvagn fylls och det tar mycket tid och logistik att få detta genomfört. Jag gillar ju att handla, men kan definitivt tänka mig att skippa just det här storhandlandet och mer kanske kompletteringshandla istället, inte lika stora volymer av allt helt enkelt. När jag kikade igenom deras utbud tänkte jag innan att det säkerligen kommer att vara bökigt att kolla igenom allt och att min annars röda tråd i butikerna liksom faller bort, men tji vilken smäll på fingrarna jag fick, det var hur lätt som helst att genomföra min shoppinglista från min dator. Nu behöver man inte göra sin bestälning från datorn, för de har nämligen en app till telefonen också om man hellre vill göra det på bussen på väg hem från jobbet eller så, hur smidigt som helst om ni frågar mig. 
 
Just det här att köpa sin mat och göra en beställning på nätet ligger så mycket i tiden i vårt moderna och stressiga samhälle. Att slippa läppa massvis av tid på helgen vigd åt just veckoshopping för att istället lägga en bussresa hem från jobbet mitt i veckan är något jag defitnivt ska testa en tid framöver och slippa kånka på tunga varor och låta min helg gå till annat, för jag har en känsla av att min lediga tid kommer att läggas på just huset framöver och all ledig tid är dyrbar så veckoshoppingen kan jag göra på nätet istället. 
 
Jag gjorde min beställning innan lunch och fick direkt en bekräftelse på min mail om att leveransen av mina varor beräknas komma till min dörr på kvällen enligt det tidsspann jag angivit (mellan 17:00-21:00) och strax därpå, kanske en halvtimma eller så fick jag också ett sms om att min beställning beräknas knacka på dörren kl 20:05 samma dag, hur bra är inte det här liksom? Strukturerat och smidigt och jag kunde dessutom följa bilen under dagen och se vart den håller hus, hur bra som helst. Min beställning var beräknad att komma strax innan åtta på kvällen och bara några minuter innan beräknad tid knackade det på dörren och min varor lämnades över. När varorna plockades ur påsarna var allt i gott skick och det som var kylt var också kallt, så inget har blivit fördärvat under transporten. Sammanfattningsvis av denna tjänst och min första gång som shoppare av mat oline skulle jag säga att det är får fem av fem möjliga poäng, en riktigt bra grej! Mat.se kommer defintivt få fler beställningar från mig framöver. 
 
 
 
 Sophia var väldigt sugen på att äta lite yoghurt innan det var dags att borsta tänderna. 
0 kommentarer »

Sämsta starten på dagen

God morgon på er! Uuuuahhh säger jag bara över denna morgon... Sophia kom i säng alldeles för sent igår kväll och det innebar att hennes humör imorse var h.e.m.s.k.t och hon var motstridig i precis allt som skulle göras innan det var dags för förskola och jobb. Mitt humör testades många otaliga gånger och just nu gör det lite ont i mammahjärtat över att vi bråkat på morgonen men jag bad om ursäkt och hoppas att hon godtagit min ursäkt. Det är ju faktiskt inte hennes fel att hennes humör var som det var, det var ju vi föräldrar som inte nattade henne i tid och gav henne den sömn hon behövde, så jag får skylla mig själv och hopppas att hon sover länge på vilan efter lunch. Nej hörni nu ska jag inte gräma ner mig mer i det här men morgonen var inte rolig alls, hoppas på en bättre morgon imorgon helt enkelt. 
 
Idag är det en lång dag på jobbet med mycket möten men jag känner mig peppad över dagen och hoppas på att den blir bättre än starten jag hade. Jag hämtade ut ett paket härom dagen och trodde att den efterlängtade lampfoten skulle komma men inser när paketet öppnas att företaget skickat fel (SUCK) så nu måste jag kontakta dem och be de skicka rätt. Men snart så blir det rätt och lampan hamnar på plats i vardagsrummet, tjoho längtar! Nedan ser ni hur det ser ut vid matdelen just nu, bord och stolar är på plats men lampan hänger inte i rätt linje och en ytterligare lampa fattas men så fort Markus får tid över ska det bli som vi har tänkt ha det. Vi är väldigt näjda hittills och det är väldigt roligt att se hemmet sakta träda fram. Hoppas ni får en fin dag! 
 
0 kommentarer »

Ett vackert paket

I samarbete med Blingit.se
 
I samband med att flytten gick och den tuffa starten med mycket sjukdom och stress att få allt flyttat så låg ett underbart paket i vår brevlåda, ett paket skickat från blingit.se och som jag vart väldigt glad över. I det vackra inslagna paketet låg nämligen ett armband som jag är helt förälskad i och som kommer från ett helt nyintroducerat märke på deras hemsida, märket heter Chrysalis. Tanken med detta märket och dess smycken är att bäraren ska uppleva mer glädje i livet. Varje smycke tas fram med stor eftertanke och man inkluderar spirituella symboler såväl som unika former och material. Det kommer cirka 4 nya kollektioner från Chrysalis per år och på Blingit kan man nu alltså beställa dessa unika och inspirerande smycken som kan hjälpa en att få en vardag med mer glädje, ljus och kärlek.
 

Den modell som jag fick hemskickad heter Gaia Rain Blå och dess betydelse är att den ska hjälpa en att lyckas i framtiden. Just den här betydelsen tycker jag speglar så mycket det jag skrev o imorse, att jag har stora planer inför min framtid yrkesmässigt och hoppas givetivis på att jag ska lyckasd nå mina mål. Att få detta armband och att bära det om dagarna kan ses som en liten påminnelse i att hela tiden kämpa och göra det bästa ifrån mig, som en liten hjälp på vägen på min handled. Ni som hängt med i bloggen sedan länge vet att jag är en spiritiuell person som tror på det övernaturliga och annat, och tror absolut på tankens kraft att ta mig framåt i livet. Med en motivation på mig om dagarna kan jag kanske lättare få drivet att göra min egna lycka och det skadar ju inte att den dessutom är snygg att bära. Vill ni läsa mer om Chrysalis och utbudet så kikar ni in på Blingit.se!

0 kommentarer »

Så mycket tid om dagarna

God morgon på er! Dagens lämning på förskolan gick väldigt bea, allt flöt på och Sophia var på gott humör, vilket såklart är den bästa tänkbara starten på morgonen innan dess att man ska in till stan och jobba. Jag jobbar ju som sagt inne på Stureplan i Stockholm, men bor drygt tre mil utanför Stockholm i en skärgårdskommun. Det här medför en hel del restid om dagarna, från 2 till kanske 2 1/2 timma varje dag beroende på om det är kaos i trafiken eller ej. Det här är såklart inte jättekul alla dagar, att sitta på bussen fram och tillbaka varje dag och lägga så mycket av min tid på just att resa för att åka till jobbet, men jag tycker den restiden är värd det. 
 
Jag älskar huvudstadens puls och utbud till såväl butiker, matställen men även jobbmöjligheter - det finns liksom allt där inne, ja förutom mitt hem förstås. Jag gillar kontrasten att ha lugnet hemma, men få pulsen och farten inne i stan om dagarna, det blir en sån härlig mix av allt helt enkelt. Utvecklingsmöjligheterna inom mitt yrke är så mycket större i stan än om jag skulle jobba i vår kommun eller närliggande, och det är även en stor orsak till att jag inte vill jobba i kommunen jag bor i. Jag har stora ambitioner och jobbar stenhårt för att hoppa upp på den där "trappan" och den farten jag önskar hoppa upp finns liksom inte utanför stan. Jag har många olika målbilder yrkesmässigt och kan se mig själv om fem och tio år, vad jag gör och vilken roll/titel/kunskap jag har, och det är i Stockoholms innerstad som möjligheten till denna utveckling finns. 
 
Även när jag gick på gymnasiet valde jag att inte spendera mina dagar i kommunen, jag valde att studera i Täby (grannkommunen) och mycket var nog för att byta miljö men också få möjlighet att se och uppleva annat än det jag har i mitt trygga hem. Jag gillar nog att ha kontrasterna i mitt liv, att kunna ta en bussresa en bit bort och få vara "jobb-Frida" eller "plugg-Frida" på en annan plats än där jag växt upp, för mig var det aldrig aktuellt att gå på gymnasie i min kommun, jag ville se annat. Det är nog från den tiden jag fått in vanan att få lite restid om dagarna och därför inte känner att det är något problem. Sen får jag ju möjlighet att lyssna på poddar, blogga och spana in Instagram (fridaochsophia heter jag), så den där restiden är inte fy skam ändå, hehe. Hur har ni det om dagarna, jobbar ni i samma kommun som ni bor i eller åker ni bort som jag?
 
 
Bilden tog jag inte nyss eftersom regn öste ner utanför mitt paraply, utan bilden är från tidigare i höst. 
2 kommentarer »

Allt om vår flytt!

Så, nu äntligen tänkte jag dela med mig av vår flytt som varit allt annat än lättsam och något som flytit på. Trots att jag och Markus ner i minsta detalj planerat allt rörande denna flytt så blev i stort sett allt vänt upp och ner och inte alls som vi hade tänkt oss. Det hela började med att Markus helgen innan vi skulle flytta blev väldigt sjuk i influensan och såpass dålig att han inte kunde röra sig av ledvärk och mycket hög feber. Den här veckan fick jag sköta all logistik av förberedelserna inför flytten och samtidigt sköta vardagslivet med hämtning och lämning av Sophia och allt därimellan.
 
När man tyckte att det borde räcka med sjukstuga hemma hos oss så blir Sophia kräksjuk och har alltså fått magsjuka, hon kräktes inte bara vid ett tillfälle utan detta drogs ut i flera dagar och var såklart det man absolut inte ville skulle dyka upp inför flytten. Som ni vet är det här kanske den mest smittsamma  virussjukdomen man kan få och den tog tag i hela vår familj.
 
Där och då kände jag att det omöjligt kan vara så att man har så mycket otur på en och samma vecka, men tydligen kunde man ha det. TACK OCH LOV för all hjälp från våra familjer under denna flyttdag, för utan dem vet jag inte hur det skulle gå till. När väl flytten var gjord kunde vi ta oss ur denna hemska sjuk-och karenstid och försöka få oss tillbaka till ett vanligt tillstånd i kroppen utan ett enormt illamående och en skör kropp. Sakta men säkert tömdes flyttlådor i den takt som gick och inte förens nu i helgen har vi kommit någorlunda i fas med den flytt vi hade planerat så väl i detalj med exakt allt vi skulle hinna med varje dag. Ja alltså vi är ju långt ifrån i fas med den tidsplanering vi först hade, men vi har kommit någorlunda i fas med tanke på allt som hänt under tiden. Jag tänkte att ni skulle få se lite av hur huset ser ut just nu invändigt, givetvis får ni hänga med i varje förändring som görs, ja eller tillskott av möbler och inredning snarare eftersom vi inte har så himla mycket just nu. 
 
 
Här ser ni allrummet sett från trappan
 
 
Här ser ni allrummet från andra hållet, med riktning mot trappan istället. En stor yta med fyra meter i takhöjd - ett ljust och magiskt härligt rum!
 
 
Just nu ser vardagsrummet på entréplan ut just såhär - en ljusgrå soffa från Mio Möbler med det magiska marmorbordet och en Eos-lampa i storlek L. Jag älskar detta!
 
 
Här ser ni matdelen bredvid köket. Ljusstaken på bordet är en inflyttningspresent som jag beställde till mig själv mellan kräkningarna (ursäkta ordet) eftersom jag tyckte så synd om mig själv och ansåg mig förtjäna denna efter en riktigt jobbig vecka, haha. 
 
 
I burspråket bredvid köket har vi placerat ett stort vitt matbord med gråa stolar, och ovanför detta bord ska två av denna lampa hänga. Just nu hänger bara en men så fort Markus får tid över ska han även fixa så en till lampa hänger i linje med dena andra, lampan är för övrigt från märket Vita Copenhagen och modellen heter Silvia. Jag älskar dessa och när mörkret faller i de är tända är de riktigt häftiga! Forsättning följer...
0 kommentarer »

I´m back!

Tjoho och hej på er alla! Just nu sitter jag och åter lunch och lyssnar på podd (love it) och passar på att blogga lite samtidigt (hej hundra bollar i luften eller vad då?) och som vanligt när jag är ute på kundföretag så äter jag min vanliga sallad - nämligen en gudomlig caesarsallad extra allt. Som ni förstår har tiden för att blogga den senaste veckan inte funnits för fem öre, för annars hade jag ju givetvis delat med mig massor till er om vardagen, funderingar och allt kring hemmet - jag lovar allt det där kommer, jag ska bara komma ikapp med allt runtomkring som har med livet att göra och en stor flytt till hus. 
 
 
Imorse var min första dag där jag lämnade Sophia på förskolan och därefter åka direkt till jobbet från vårt nya hus och det här huset ligger en bit bort från vår förskola så det innebär en helt annan logistik på morgonen och eftermiddagen än vad vi haft tididgare innan flytten. Just innan flytten kunde vi ta en promenad på ett par minuter med vagnen och därefter hoppar jag på bussen precis vid förskolan. Nu därmot har vi flyttat en bit bort och då funkar inte en promenad, istället blir det bil fram och tillbaka till förskolan där jag skjutsar Sophai på morgonen, åker hem och lämnar bilen coh därefter går till busshållsplatsen vid vårt hem istället och tar bussen därifrån istället. Markus tar ju hämtningen på eftermiddagen (har firmabil) och behöver vår bil när han ska hämta efter jobbet så därför lämnar jag bilen på morgnonen hemma hos oss. Jag trodde att detta skulle bli galet stressigt men med god tidsmarginal så fungerade det alldeles utmärkt, jag hann till och med vänta in bussen innan den kom imorse. Däremot insåg jag att jag och Sophia behöver gå ut till bilen typ fem minuter tididgare än vi gjorde imorse, bara för att vi ska få en behaglig morgon utan stress, men i övrigt gick det bra. Däremot behöver jag fudnera ut lite bättre med logisitiken med hennes kläder, mina kläder, vilken ordning vi ska göra allt innan vi lämnar hemmet och så vidare - men annars en bra första läning på nytt sätt. Nu ska jag fortsätta äta vidare lunchen och ska även slipa lite på inägget kring flytten så ni äntligen kan få ta del av den - ha en fin dag alla söta läsare!
0 kommentarer »

Belysa vår trädgård

I samarbete med lightnow.se
 
Hej på er! Det har varit helt tomt här inne i en veckas tid snart men den här flytten har varit en riktig karusell som gjort att jag inte haft möjlighet att blogga för er, men mer om själva flytten och karusellen kring den kommer i ett annat inlägg, för jag lovar er att det är en karusell-historia som behöver ett helt eget inlägg. I huser (som är MAGISKT!) har vi en del belysning som vi köpt och även fått av förra ägarna, så de flesta rum går att belysa när märkret faller, även om vi såklart kommer att beöva köpa betydligt mer lampor framöver för att få den behagliga ljussättningen som man är ute efter men också för att det ska bli snyggt inrenindgsmässigt (yes man får vara lite ytlig tycker jag allt). 
 
Huset i sig har sedan innan jättefin belysning på sig utvädningt, även på garaget och förrådet på baksidan av tomten, men jag skulle gärna vilja addera lite belysning utomhus känner jag nu när vi på kvällarna sitter inne och tittar ut, eller för den delen är utomhus när det är mörkt och befinner oss i trädgården. Markus vill gärna (och jag också) sätta lampor längs med vår tomt som man svänger in på från vägen, ni vet så det blir lite av en lång upplyst väg, och eftersom han är elektriker till yrke så vet jag att vi kommer att få det en dag men vi ska ju bara hitta tiden till det. Men något som slog mig igår när jag tittade ut genom vårt sovrumsfönster är att jag gärna skulle vilja punktbelysa vår fantastiska ek som står bredvis huset och är så vacker, tänk att den får ljus på sig även när mörkret fallit, det vore magiskt tror jag!
 
Inne hos lighnow.se finns det en uppsjö av olika alternativ till utomhusbelysning och möjligheter till att punktbelysa sin trädgård, även belysning för hemmet invändigt finns också om man vill kika in deras sortiment där. LightNow har allt från spotlights till strålkastare för att lysa upp trädgården när solen inte kikar fram om dagarna. 
 
 
Sophia när hon tog en tupplur härom dagen och ljuset föll magiskt på eken utanför sovrummet - vi ar verkligen flyttat in i vårt drömhus!
0 kommentarer »

Uppdatering!

Hej på er! Ledsen för noll aktivitet här inne men just nu är det kaos - Markus ligger däckad i influensan och Sophia har blivit sjuk mtt i allt. Så här står jag och roddar en flytt och hela familjen som ligger sjuka, så ni får hålla ut lite med bilder och text om vårt underbara hus. Ledsen för detta men jag hoppas ni har överseende :) Tills dess får ni en liten bild på hur huset ser ut på baksidan!
 
 
Ha en fin söndag!
0 kommentarer »

Snart är drömmen sann...

Hej på er! Jag är påväg från kontoret nu och ska hämta Sophia från förskolan efter en effektiv dag på jobbet. Jag har haft lite möten men också tid för att ta tag i adrministrativa saker som dyker upp mellan alla dessa möten och det var rätt skönt att beta av en del av dessa idag. Idag hann jag även med att fika med mina kollegor, något jag annars sällan hinner med eftersom jag sitter inne med kund på mitt kontor när de har fika, men hur som fanns det tid idag mellan mina möten och jag hade dessutom med mig lite fika hemifrån. Nu inför flytten håller vi på att rensa och äta upp det som finns i frysen och skafferiet (alltså inte köpa mer med risk för att behöva slänga mat) och i ett av facken i frysen hittade jag en hel drös med blåbär som vi plockade i somras, så dessa fick bli en härlig smulpaj med blåbär och vaniljssås till dagens fika idag. Enormt uppskattat vart det och hur gott är det inte med blåbärspaj egentligen? Jag äääälskar blåbärspaj - den bästa sorten av alla pajer enligt mig!
 
 
Jag börjar bli så hiskeligt jäkla pirrig och nervös nu, för imorgon är det nämligen dags, imorgon får vi äntligen tillträde till huset och vår husdröm kan börja på allvar. Jag kan på riktigt inte förstå att vi från och med imorgon är villaägare och kommer att spendera vår lediga tid i ett tvåvåningshus och inte i vår lilla mysiga lägenhet som vi bor i nu. Jag älskar vårt hem med tomt och uteplats, men att få flytta till denna snygga villa är mer än vad jag någonsin vågat drömma om! Tänk, nu är det bara ett par timmar kvar och sen är nycklarna våra och vi kommer att stå där inne och inse att det faktiskt är vårt, mäktigt värre!
 
0 kommentarer »
Nästa sida