Ett år sedan examen

Vet ni vad jag kom på i helgen? Eller ja det är ju svårt för er att gissa, och jag har en aning om att de flesta av er äsare inte är tankeläsare så ja varför jag ens frågar är ju märkligt, men mer en grej man gör antar jag. Hur som helst (KOM TILL SAK FRIDA!) så var det ju den 25e augusti i torsdags, vilket är en bra dag om det är så att man får lön den 25e varje månad (woho på den) men också precis ett år sedan jag skrev den enorma tentan för att bli godkänd av Finansinspektionen och få arbeta som finansiell rådgivare. Den tenta jag lagt ner stor del av min föräldraledighet på och som jag pluggat enormt mycket för, antagligen den viktigaste tentan jag skrivit i mitt liv, den som avgjort allt liksom, den klarade jag för prick ett år sedan i torsdags. Från och med i torsdags för ett år sedan fick jag börja arbeta med det jag drömt om i flera år, en dröm gick i uppfyllese den dagen skulle man ju kort och gott kunna säga. 
 
Under det här året som har gått har jag inte bara lärt mig enormt mycket i min nya arbetsroll, jag har även vuxit som människa. Det har varit ett enormt tufft år, mycket hårt jobb har legat bakom det och ligger till grund för den jag är idag i min yrkesroll, och jag är så himla stolt över mig själv. De siffror och resultat jag visar känner jag lite wow-känsla över, tänk att jag som är så himla ny i allt detta kan åstadkomma sådana siffror på mindra än ett år, vad kan jag då inte åstadkomma på tre år? Jag må låta hur självgod som helst, men det jobb och det fokus jag lagt på mitt arbete har inte bara visat sig utåt utan även för min egen självkänsla. Jag har visat för mig själv att den fråga jag en gång fick darriga och nervösa ben av och som jag nästan trodde var omöjlig att uppnå (om jag ville ta jobbet och vidareutbilda mig) har jag nu mer än väl bevisat för mig själv att jag klarar av. Jag var rätt "man" för jobbet, varför tvekade jag ens från början? Men det är väl så antar jag, man är van att liksom inte sticka ut, inte ta för sig för mycket utan gärna smälta in i mängden, varför skulle då en stor och livsomvändande grej vara något för en själv? Varför INTE säger jag nu?! Med facit i hand har allt det slit jag lagt ner på att komma dit jag är nu värt varenda timma av studerande och varenda timma på jobbet för att jag skulle få uppnå mitt första delmål av livets alla mål inom min karriär. Härifrån och framåt ska jag bara upp, upp, upp!
 
 
Bilden tog jag påväg hem från jobbet efter att jag fått beskedet om att jag klarade tentan, alltså lyckan är total och jag minns känslan när jag ser bilden!
0 kommentarer »