Kanalens dag

God morgon på er! Då var det måndag och idag känns det verkligen som höst i luften, kyligt och nästan lite rått faktiskt. Idag är jag ute på kundföretag hela dagen lång och jobbar så det blir till att jobba "själv" för min del. Nu ska jag ju sitta med kunder hela dagen så själv är jag ju inte men jag har ju inte mina kollegor vid mig mellan mötena, så lite själv är jag allt, vilket i och för sig inte gör något. Hur som helst kommer dagen högst sannolikt att gå fort så vips vad det är så är det dags för hemgång igen. 
 
Igår var det söndag och något som heter "Kanalens dag" här i Åkersberga, ett "jippo" som tydligen firade 25 år just igår. Längs med kanalen som rinner genom Åkersberga centrum och Ekbacken var det tält med godsaker, loppis, underhållning, mat och karuseller placerade - något för alla skulle man kunna säga. Det var fullt på i stort sett alla närliggande parkeringar men sån tur var fick vi en plats vi kunde stå på. Från första början tänkte vi inte ens åka ner men tidigare samma morgon pratade vi om att det kunde vara lite kul. Pappa och Mette skulle dessutom jobba där nere så vi kunde ju även passa på att säga hej. 
 
 
Ganska precis direkt när vi kom in på "jippostället" fanns en karusell anpassad för mindre barn, och vi var ju bara tvungna att låta Sophia prova, givetvis om hon själv ville förstås, inget tvång såklart. Karusell lät jättekul tyckte hon och jag följde med henne under turen, hennes nalle likaså, och det snurrade runt runt runt. Det här var hennes första åktur på karusell någonsin och som hon älskade det, hon ville varken kliva av eller att det skulle vara slut - precis som jag känner när jag är på Gröna Lund! 
 
 
Vi gick vidare, strosade runt, fiskade i fiskedamm, fick ballong och åt lunch hos pappa och Mette och hade det himla trevligt. Två åk till gjorde Sophia på två andra karuseller men den som var som "tekopparna" tyckte hon inte om utan ville av direkt. Jag tror att det var för att hon knappt såg något och den kändes rätt ranglig, men jag vet inte. Det sista åket hon gjorde var "bilarna" där hon fick åka själv, utan mamma eller pappa, men självklart skulle godispåsen hon fiskat tio minuter tidigare vara med. Den här turen fick mitt hjärta att explodera av kärlek, vår lilla tjej åkte karusell helt själv, jösse så stolt jag är! Efter en hel del roliga saker och intryck åkte vi hemåt när vi fått mat i magen och Sophia slocknade snabbt i bilen, antagligen för att det var så mycket intryck och skoj och stoj. En riktigt lyckad familjeaktivitet var det! 
 
0 kommentarer »