Roliga ord från en 2-åring

 
Sophia är en riktig pratkvarn och talar med ett väldigt utvecklat och tydligt språk, alltså att man förstår mycket av det hon vill och man kan ha en diskussion med henne, vilket är jättekul. Givetvis kan hon inte allt och vissa ord är kanske inte "spot on" om man säger så, och det är ju bara hur charmigt och gulligt som helst när det inte riktigt stämmer fullt ut. Nedan har ni en liten lista samt förklaring på de ord som är aktuella just nu: 
  • Biket - det här betyder sked på hennes språk. Nu undrar ni kanske hur hon kommit fram till just det ordet, jag menar sked är ju inte ens i närheten utav detta, men det är så att bestick för henne är samma sak som sked, så därför blev det biket helt enkelt. Gaffel och kniv heter precis som de gör på ritkigt, det är bara skeden som fått ett helt eget namn. 
  • Hjeb - här kan man lista ut lite vad hon vill med det här ordet, precis, hon vill ha hjälp med något. Hon säger ofta" mamma hjeb" eller "pappa hjeb" och man smälter ju alla gånger om för detta. 
  • Drick`gådhjurt - nu undrar ni vad tusan hon slagigt i och svamlar om, men det är inget mer än drickyoghurt som hon vill ha när hon säger detta. Det är så roligt att höra henne säga det här ordet att vi oftar frågar en eller två gånger till vad det är hon önskar få bara för att höra henne säga detta ord. Charmigt värre!
  • Nu räcker det mamma! - Yes, jag får en tillsägelse av en 2-åring men hon säger det lite som om hon var vuxen. Här förstår man precis vad hon menar och har alltså inte förvrängt något ord eller så, men det är så roligt att höra henne säga det så det fick hänga med på listan helt enkelt. 
  • Ham-bu-be - det här ordet hörni, det är SÅHÅ himla gulligt! Hon vill alltså ha en hamburgare och bara hon säger ordet känne rjag för att ta bilen snabbt som attan (givetvis lagligt) till McDonald´s bara för att hon ska få den där hamburgaren hon efterfrågar om. Det här ordet precis som drickyoghurt är ett ord som vi också frågar en eller två gånger extra om, just för att få höra hennes lilla röst säga det. 
  • Sås-i-getti! - Ganska lätt och gissa och också hur gulligt som helst, det är alltså köttfärssås och spagetti som hon vill ha och när hon säger detta ord (flera ord) så vill jag typ fylla sju tallrikar med köttfärssås och spagetti till henne, i ren lycka och glädje över hur gullig hon kan vara!
  • Vinvovve - ÄR det en hund som dricker vin tänker ni? Ja man kan "lätt" tro det (lätt och lätt, vilka hundar dricker vin egentligen, men ordet får det att låta som det) men det är faktiskt ingen hund i detta sammanhang utan helt vanliga vindruvor som hon önskar äta lite av. 
Vad säger era barn för roliga/tokiga ord? 
0 kommentarer »