Tre saker om mig ni kanske inte visste!

  • Jag har en lätt (alltså väldigt lätt) liten tvångstanke som jag gör lite då och då och det brukar sammanfalla när det är något bra som sker eller ska hända, då får jag för mig att jag måste göra samma procedur varje dag för annars kan det hända något dåligt som bryter det som är bra eller att något bra kommer att hända. Det låter ju hur dumt som helst nu när jag skriver ner det men till exempel som när jag lämnar på förskolan. Det finns två olika ingångar man kan ta och jag går alltid in vid en ingång när jag lämnar Sophia och går ut vid den andra ingången, annars trro jag att mitt mönster bryts på något vänster. Jag VET ju att inget dumt händer om jag tar samma väg tillbaka, men ändå kan jag inte riktigt rå för att gå den andra vägen ut. Samma gäller med A-brunnar, jag bara går inte på dem, det händer inte. Någon som känner igen sig i det här skumma beteendet?
  • Jag klarar inte av att se folk smörja in sina händer, jag snudd på kräks av synen... Det här grundar sig i att jag varje morgon in till jobbet har satt mig på samma plats i bussen (som alla andra gör också, man har "sin" plats liksom) och en kvinna har varenda morgon suttit snett brevid mig och passat på att smörja sina nagelband och händer i någon typ av ritual som hållit på i kanske 25 minuter och rörelserna har varit långsamma och roterande. Ah jag får lite panik när jag skriver om det här för jag får bilder i huvudet på hennes händer, puuhh andas Frida, andas! Den här kvinnan har jag inte sett nu sedan jag började jobba igen efter föräldraledigheten men hon är kvaretsad i mitt minne, och inte på ett positivt sätt tyvärr.  
  • Jag är SÅ dålig på att komma ihåg namn när jag svarar i telefon/ringer till en kundtjänst eller liknande och någon svarar med sitt egna namn. Det gäller även när jag fysiskt träffar en ny människa och tar i hand med denne, jag kommer inte ihåg namnet eftersom jag fokuserar på att "minnas" mitt egna namn och säga det. Hur svårt ska det vara egentligen att komma ihåg ett namn, tydligen ganska svårt. När det gäller telefonsamtal skriver jag alltid ner det när personen säger sitt namn, så jag lätt kan tilltala personen och låta lite mer engagerad och intresserad, men svårare är det ju klart när jag träffar en person "face to face", då blir det till att fokusera som attan (glöms oftast bort för stunden) men annars får jag helt enkelt "krypa till korset" och fråga efter namnet igen om jag så skulle behöva. 
Gillar ni dessa typer av inlägg, kommentera gärna!
0 kommentarer »