Allt om vår flytt!

Så, nu äntligen tänkte jag dela med mig av vår flytt som varit allt annat än lättsam och något som flytit på. Trots att jag och Markus ner i minsta detalj planerat allt rörande denna flytt så blev i stort sett allt vänt upp och ner och inte alls som vi hade tänkt oss. Det hela började med att Markus helgen innan vi skulle flytta blev väldigt sjuk i influensan och såpass dålig att han inte kunde röra sig av ledvärk och mycket hög feber. Den här veckan fick jag sköta all logistik av förberedelserna inför flytten och samtidigt sköta vardagslivet med hämtning och lämning av Sophia och allt därimellan.
 
När man tyckte att det borde räcka med sjukstuga hemma hos oss så blir Sophia kräksjuk och har alltså fått magsjuka, hon kräktes inte bara vid ett tillfälle utan detta drogs ut i flera dagar och var såklart det man absolut inte ville skulle dyka upp inför flytten. Som ni vet är det här kanske den mest smittsamma  virussjukdomen man kan få och den tog tag i hela vår familj.
 
Där och då kände jag att det omöjligt kan vara så att man har så mycket otur på en och samma vecka, men tydligen kunde man ha det. TACK OCH LOV för all hjälp från våra familjer under denna flyttdag, för utan dem vet jag inte hur det skulle gå till. När väl flytten var gjord kunde vi ta oss ur denna hemska sjuk-och karenstid och försöka få oss tillbaka till ett vanligt tillstånd i kroppen utan ett enormt illamående och en skör kropp. Sakta men säkert tömdes flyttlådor i den takt som gick och inte förens nu i helgen har vi kommit någorlunda i fas med den flytt vi hade planerat så väl i detalj med exakt allt vi skulle hinna med varje dag. Ja alltså vi är ju långt ifrån i fas med den tidsplanering vi först hade, men vi har kommit någorlunda i fas med tanke på allt som hänt under tiden. Jag tänkte att ni skulle få se lite av hur huset ser ut just nu invändigt, givetvis får ni hänga med i varje förändring som görs, ja eller tillskott av möbler och inredning snarare eftersom vi inte har så himla mycket just nu. 
 
 
Här ser ni allrummet sett från trappan
 
 
Här ser ni allrummet från andra hållet, med riktning mot trappan istället. En stor yta med fyra meter i takhöjd - ett ljust och magiskt härligt rum!
 
 
Just nu ser vardagsrummet på entréplan ut just såhär - en ljusgrå soffa från Mio Möbler med det magiska marmorbordet och en Eos-lampa i storlek L. Jag älskar detta!
 
 
Här ser ni matdelen bredvid köket. Ljusstaken på bordet är en inflyttningspresent som jag beställde till mig själv mellan kräkningarna (ursäkta ordet) eftersom jag tyckte så synd om mig själv och ansåg mig förtjäna denna efter en riktigt jobbig vecka, haha. 
 
 
I burspråket bredvid köket har vi placerat ett stort vitt matbord med gråa stolar, och ovanför detta bord ska två av denna lampa hänga. Just nu hänger bara en men så fort Markus får tid över ska han även fixa så en till lampa hänger i linje med dena andra, lampan är för övrigt från märket Vita Copenhagen och modellen heter Silvia. Jag älskar dessa och när mörkret faller i de är tända är de riktigt häftiga! Forsättning följer...
0 kommentarer »