90-tals grejer

Jag är född i slutet av 80-talet och har därför växt upp under mina första år i livet på det ljuva 90-talet. Det finns en hel drös med olika saker som jag kopplar ihop med just 90-talet och min barndom, vissa bra och vissa kanske inte fullt så bra och nedan tänkte jag lista några saker. Kommentera gärna om ni känner igen er i någon/flera av punkterna, eller om ni kanske har andra saker som ni minns om det deceniumet ni växte upp på: 
  • Vi umgicks i stort sett varje helg med en familj vars pappa i familjen är bästa vän med min pappa, och med många barn (fem stycken) och fyra vuxna så fick det ofta bli mat som skötte sig själv och var enkel att ordna, vilket jag förstår fullt ut eftersom jag själv bara har ett barn men kan tänka mig vilket jobb det är mer fler. Då i alla fall serverades vi allt som oftast en rätt som kom till att kallas "korv och fritten", alltså korv och pommes frites med ketchup. Jag tror att det var någon av oss små som kallade det för det och sedan har det bara hängt på i all evighet. Hursom helst, den här rätten tillagades med att man la frusna pommes (gärna räfflade eller supertunna) på en stor djup plåt ovanpå detta lades därefter "Dennis grillkorv" och sedan skjuts in i ugnen, och sen var det bara att äta. Jag tror att det här blivit en bidragande faktor till att jag har så himla svårt för vanlig korv och falukorv idag, den där korven låg liksom och gav pommes fritsen smak och gjorde dem "svettiga", och jag mår lite illa när jag tänker på den rätten, tyvärr. Ett smidigt sätt att laga mat men absolut inte min favoriträtt. Någon som blivit serverad denna rätt eller fått någon liknande innan Fångarna på Fortet visades på tv?
  • Sommarlovsmorgon var en sådan sak jag älskade att titta på under sommaren (ja när annars sändes det Frida?!) men om det var något som inte riktigt gick hem hos mig så var det programmet Hajk. Det var något med det programmet som verkligen inte föll mig i smaken men jag tittade snällt med alla andra på fritids när jag var där. 
  • Om det är något som osar 90-tal så är det väl ändå popgruppen Spice Girls! Jag och min storasyster Sanna var helt galna i dem (inte sjukt galna men vanligt småtjejsgalna) och köpte toppar med tryck på, hade fotoalbum med bilder från gruppen och kunde i stort sett alla låtar. Alla dessa foton vi köpte och fick typ tio st av samma, vilket slöseri med pengar egentligen, men ja tillslut fick man sina favoritbilder. 
  • Cykelbyxor bar jag mycket i mina unga dagar, gärna med stora blommor över hela tyget och gärna att det matchade en t-shirt i samma färg och kanske en stor blomma på istället. Mjuk, skönt och ledigt - lätt att leka i.
  • Lyssna på kasettband i bilen, det var precis det jag och mina systrar gjorde varenda sommar när vi skulle åka till Halmstad eller om vi skulle till våra morföräldrar. Jag minns tydligt att jag lyssnade på Piff & Puff och deras äventyr med Räddningspatrullen och om jag inte minns fel hade jag en svart kasettspelare. 
 
På ljuva 90-talet verkade jag ha lite suddig blick... haha!
1 kommentar »
Åsa Rindstål

Haha jaaa cykelbyxor!!! Och jag älskade Tippen ☺️☺️☺️

Svar: Haha ja åh Tippen :D :D kram Frida
Frida Pettersson