Resultatet från augusti månads Bakboxen!

I samarbete med Bakboxen.se
 
Tjing tjing hallå på er alla! Jag nämnde ju tidigare imorse att jag hade med mig fika till jobbet och det var inget mindre än den senaste boxens innehåll från min absoluta favoritbox, Bakboxen. Lyssnar på det här, ja eller läs det här, en mochacheescake med kladdkakebotten och toppad med vit chokladganache-och chokladflarn. Bara av att läsa vad det var jag skulle få baka fick mig lite att hoppa till av lycka, jag menar hur gott låter det inte när man säger det högt? Galet gott om ni frågar mig. 
 
 
Först tänkte jag att det inte skulle kunna gå att ta med detta bakverk hela vägen in till jobbet, just för att det är en fryst rätt, alltså en fryst cheescake - men tji fick jag! Jag tog ut den precis innan jag och Sophia gick till förskolan, försökte hålla kylan kvar runt den och påsen hela vägen in tills det att vi tillslut skulle fika den på morgonens fika en dryg timma senare. Så fort jag kom in till kontoret la jag den i kylen, för att den skulle "bevara" kylan så länge som möjligt, och jag det var nog i "grevens tid" att vi åt den precis när vi gjorde det, för den hade börjat smälta rätt mycket längst ut på kanterna. Däremot gjorde det ingenting för smaken, men nästa gång jag gör den blir det att jagäven serverar den på hemmaplan så den håller sig perfekt kall inför själva fikat.
 
 
Hur smakade den då undrar ni? Den.var.helt.magisk och HIMMELSKT god, ni vet sanslöst god liksom! För en kaffeälskare som mig var det här receptet helt magiskt. Det fanns smaker av vanilj, grädde, mörk choklad från kladdkakebotten och även en touch av kaffe - en dröm att fika kan jag meddela er! Även mina kollegor tyckte kakan var fantastisk, så jag tror nog allt att jag kommer att göra den här igen, eller tror, jag VET att jag kommer att göra den igen. Det som är så roligt med Bakboxen är att recepten kan verka avancerade och svåra när man först ser vad man ska få baka, men bara man följer receptet så inser man att det inte är så svårt som man först tror. Man lär sig nya saker inom bakning och man får mer en utmaning än att det skulle vara en motgång för att man kanske inte provat på det förut. Bakboxen kan man nästan säga är som en liten lärare som dyker upp i en rosa fin låda, och som i slutändan ger en fika för det roliga jobbet man fått utföra. 
0 kommentarer »